Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Ontdek de voordelen van collectieve zorgverzekeringen voor jouw startende onderneming!

Als beginnende ondernemer wil je het beste voor jezelf en je werknemers. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zijn daarbij essentieel. Vandaag willen we je informeren over de collectieve zorgverzekering en waarom dit nog steeds een aantrekkelijke optie is, ondanks de recente veranderingen.

Waarom is er sinds 2023 geen collectiviteitskorting meer op de basisverzekering?

De overheid heeft in 2023 besloten een einde te maken aan de collectiviteitskorting op de basisverzekering. Dit omdat verzekeraars eerst premies voor iedereen verhoogden om vervolgens aan bepaalde groepen korting te bieden. Het idee dat dit zou leiden tot lagere zorgkosten bleek een illusie. Bovendien zorgt deze afschaffing voor een overzichtelijker polisaanbod, waardoor het vergelijken van zorgverzekeringen voor iedereen eenvoudiger wordt.

Wat betekent dit voor jou en je werknemers?

Ondanks het stopzetten van de collectiviteitskorting op de basisverzekering, blijven er nog steeds aantrekkelijke voordelen bestaan. Zo kunnen werknemers profiteren van kortingen op aanvullende verzekeringen, zoals tandarts, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. Hierdoor kunnen ze kosten besparen op hun zorguitgaven.

Voordelen van de collectieve zorgverzekering in 2024 voor werknemers

Het aanbieden van een collectieve zorgverzekering aan je werknemers toont aan dat je gezondheid en vitaliteit op de werkvloer belangrijk vindt. Het wordt gezien als een waardevolle secundaire arbeidsvoorwaarde. Bovendien biedt de collectiviteit nog een ander voordeel: wachtlijstbemiddeling. In tijden van lange wachtlijsten bij zorgaanbieders kan collectiviteit ervoor zorgen dat je werknemers sneller toegang krijgen tot de benodigde zorg, waardoor de kans op langdurig ziekteverzuim wordt verkleind.

Collectieve zorgverzekering in 2024: geef je medewerkers goede voorlichting

Het aanbieden van een collectieve zorgverzekering kan je werknemers helpen bij het vinden van de juiste aanbieder. Het blijft natuurlijk een vrije keuze; een werknemer kan altijd besluiten een individuele zorgverzekering af te sluiten. Het is vooral belangrijk dat je je werknemers goed informeert over de verschillende opties en de voor- en nadelen benoemt, zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken.

Wacht niet te lang! De deadline voor het afsluiten van een zorgverzekering is 1 februari. Zorg dat je werknemers goed geïnformeerd zijn en profiteren van de voordelen die een collectieve zorgverzekering kan bieden.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven