Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Prinsjesdag 2024: Wat kunnen ondernemers verwachten?

Het najaar staat voor de deur en daarmee ook Prinsjesdag, het jaarlijkse moment waarop de regering haar plannen voor het komende jaar presenteert. Hoewel het Regeerakkoord nog niet is gepubliceerd, zijn er al diverse belastingwijzigingen aangekondigd die van invloed zullen zijn op ondernemers.

Leestijd: 7 minuten.

Prinsjesdag 2024

Hieronder een overzicht van de belangrijkste veranderingen die per 2025 van kracht worden.

Wijzigingen in bedrijfsopvolgingsregelingen (BOR en DSR)

In 2025 veranderen de regels rond de bedrijfsopvolgingsregelingen (BOR) in de schenk- en erfbelasting en de doorschuifregeling (DSR) in de inkomstenbelasting. De vrijstelling van de BOR wordt verhoogd naar 100% tot € 1.500.000, terwijl dit bedrag in 2024 nog op € 1.325.253 lag. Voor bedragen daarboven wordt de vrijstelling verlaagd naar 75%, in tegenstelling tot 83% in 2024.

Andere belangrijke wijzigingen zijn onder meer:

  • De leeftijd van de verkrijger moet minimaal 21 jaar zijn om in aanmerking te komen voor BOR en DSR.
  • De dienstbetrekkingseis in de DSR voor aandelen wordt afgeschaft.
  • Vanaf 2025 mag 5% van het beleggingsvermogen niet langer als ondernemingsvermogen worden meegeteld voor de BOR-vrijstelling.
  • Bedrijfsmiddelen met een waarde vanaf € 100.000, die ook voor privédoeleinden worden gebruikt, kunnen mogelijk niet meer volledig tot het ondernemingsvermogen worden gerekend.
Verkorting van de voortzettingstermijn

In een recent internetconsultatie is voorgesteld om de verplichte voortzettingstermijn te verkorten van vijf naar drie jaar. Als dit voorstel wordt aangenomen, geldt deze verkorte termijn vanaf 1 januari 2025. Voor ondernemers betekent dit dat voor verkrijgingen die vóór deze datum plaatsvinden, de oude termijn van vijf jaar nog geldt.

Handhaving rondom zzp’ers

Een ander belangrijk punt voor ondernemers is de handhaving door de Belastingdienst op zzp’ers die mogelijk in dienstbetrekking werken. Vanaf 1 januari 2025 wordt het handhavingsmoratorium opgeheven. Dit betekent dat de Belastingdienst weer actief zal controleren of zzp’ers daadwerkelijk zelfstandig werken of dat er sprake is van een verkapte dienstbetrekking. Dit kan grote gevolgen hebben voor bedrijven die veel met zzp’ers werken.

Daarnaast wordt in het Hoofdlijnenakkoord vermeld dat de behandeling van de Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden (VBAR) en de Wet toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten (WTTA) wordt voortgezet. Hoewel de invoering van de VBAR waarschijnlijk pas in 2026 zal plaatsvinden, kan de handhaving vanaf 2025 plaatsvinden op basis van de huidige wetgeving en rechtspraak.

Aanpassing van de mkb-winstvrijstelling

Een verandering die al langer in de pijplijn zat, is de verlaging van de mkb-winstvrijstelling. In 2025 wordt deze vrijstelling verlaagd van 13,31% naar 12,7%. Hoewel het Hoofdlijnenakkoord heeft voorkomen dat de vrijstelling verder wordt verlaagd naar 12,03%, betekent dit toch dat ondernemers meer belasting gaan betalen over dezelfde winst.

Beperking giftenaftrek

Voor ondernemers die gebruik maken van de giftenaftrek in de inkomstenbelasting, zijn er veranderingen op komst. Vanaf 2025 wordt de giftenaftrek beperkt, zowel in de inkomstenbelasting als in de vennootschapsbelasting. Dit kan invloed hebben op de fiscale planning voor bedrijven die regelmatig giften doen.

Nog niet alle plannen definitief

De belastingplannen voor 2025 brengen diverse wijzigingen met zich mee die impact kunnen hebben op ondernemers. Of het nu gaat om bedrijfsopvolging, zzp’ers, of de belastingtarieven, het is belangrijk om tijdig op de hoogte te zijn van deze veranderingen om je bedrijfsvoering daarop af te stemmen. Aangezien sommige plannen nog definitief goedgekeurd moeten worden, is het raadzaam om de ontwikkelingen nauwlettend te volgen.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven