Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Noord Brabant helpt ondernemers met verduurzamen middels Ontzorgloket

Adviesgesprek ondernemer

Het Ontzorgingsloket MKB Brabant is nu beschikbaar voor ondernemers in Noord-Brabant die hun bedrijfspand of bedrijfsproces willen verduurzamen. Tot 1 mei 2027 kunnen micro- en kleinbedrijven terecht voor advies en begeleiding.

Verduurzaming biedt een oplossing voor de gestegen energiekosten en draagt bij aan een duurzamer Brabant. Veel ondernemers weten echter niet waar ze moeten beginnen. Het Ontzorgingsloket biedt hiervoor een oplossing.

Belang van verduurzaming

De energieprijzen zijn de laatste tijd aanzienlijk gestegen, wat de kosten voor energievoorziening flink heeft verhoogd. Verduurzaming kan helpen om deze kosten te drukken. Echter, naast het runnen van een bedrijf, kan het lastig zijn om de mogelijkheden voor verduurzaming te verkennen. Het Ontzorgingsloket MKB biedt de ondersteuning die nodig is om deze stappen te zetten.

Werking van het ontzorgingsloket

Ondernemers die hulp willen bij de verduurzaming van hun pand of bedrijfsproces beginnen met een aanmelding via een formulier. Vervolgens beoordeelt een expert of de aanvraag binnen de voorwaarden valt. Indien goedgekeurd, volgt een gesprek waarin de expert samen met de ondernemer bespreekt wat nodig is om te verduurzamen en welke hulp het loket kan bieden. Op basis van de wensen en de mogelijke opties ontvangt de ondernemer een ontzorgingsvoorstel. Na het ondertekenen van een intentieovereenkomst krijgt de ondernemer een verduurzamingsadvies, waarmee concrete stappen kunnen worden gezet richting verduurzaming.

Financiële ondersteuning

De provincie Noord-Brabant betaalt een deel van het advies, terwijl ondernemers een eigen bijdrage leveren. Dit verlaagt de drempel voor verduurzaming en biedt de financiële ondersteuning die nodig is.

Opties en kansen

Het Ontzorgingsloket biedt een uitgebreide menukaart met verschillende verduurzamingsopties. Dit geeft ondernemers inzicht in de duurzame kansen voor hun bedrijfspand of bedrijfsproces. Ondernemers kunnen de optie kiezen die het beste bij hen past en zo een op maat gemaakt adviesrapport ontvangen.

Veel ondernemers vinden het moeilijk om tijd te maken voor verduurzaming naast hun dagelijkse werkzaamheden. Het Ontzorgingsloket MKB helpt om de eerste stappen te zetten. Of het nu gaat om eigenaren van een pand of huurders, in overleg met de vastgoedeigenaar kunnen verduurzamingsmaatregelen worden getroffen. Het loket biedt begeleiding en advies om deze stappen succesvol te implementeren.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven