Dagelijks nieuws, tutorials en advies...

Extra steun voor 6 Rotterdamse innovatieve duurzame ondernemers

Groene batterij haven

De gemeente Rotterdam biedt met het programma Smart Energy Systems subsidies aan ondernemers die met slimme innovaties bijdragen aan de energietransitie.

Dit programma helpt niet alleen met financiële ondersteuning tot € 100.000 per deelnemer, maar ook met hulp bij vervolgfinanciering, netwerkontwikkeling, business development, en huisvesting. Hiermee stimuleert de gemeente Rotterdam bedrijvigheid en werkgelegenheid in de regio.

Doel en impact

Het doel van deze subsidie is om Rotterdam te positioneren als koploper in duurzaam ondernemen. Met de ondersteuning van Smart Energy Systems zijn al 45 duurzame ondernemers geholpen. Dit programma draagt bij aan een toekomstbestendige economie en versterkt de positie van Rotterdam als een innovatieve hub.

Zes voorbeelden van innovatie

Deze ondernemingen ontvangen de Smart Energy Systems subsidie in 2024:

FLASC B.V.

FLASC B.V. ontwikkelt een systeem voor batterijopslag bij windparken op zee, waarbij elektriciteit wordt omgezet in druk en op slimme momenten geleverd wordt. Met de subsidie onderzoeken ze de inpassing van een pilot op locaties in Rotterdam.

SchipWALwalSCHIP

Dit project optimaliseert energiestromen tussen schepen, walstroomfaciliteiten en aangrenzende industrieën om congestie te voorkomen en de netcapaciteit optimaal te benutten. De subsidie wordt gebruikt om de haalbaarheid van deze geïntegreerde strategie verder uit te werken.

Project Directe Levering Elektriciteit

Dit project ontwikkelt een nieuw model voor de levering van lokaal opgewekte elektriciteit, zoals van zonnedaken, dat prijsstabiliteit en langjarige inkomstenzekerheid biedt. Het doel is om dit model op grote schaal toepasbaar te maken.

Enabling Perovskite PV

Kalpana Systems werkt aan de commerciële opschaling van perovskiet zonnecellen, wat de productie van flexibele zonnecellen goedkoper maakt. De subsidie ondersteunt de ontwikkeling van deze innovatieve productiemethode.

Smart Energy Pumping

Snijders B.V. ontwikkelt een systeem dat het lossen van tankschepen efficiënter maakt door het optimaliseren van pompen met innovatieve besturingssoftware. Dit verlaagt zowel de energie- als operationele kosten.

Green SOCCS

DOT B.V. ontwikkelt een boortechnologie voor de aanleg van ondergrondse kabels over lange afstanden met minimale bovengrondse afgravingen. Dit vermindert de impact op het maritieme ecosysteem en maakt de aanleg van kabels door natuurgebieden en stedelijke omgevingen eenvoudiger.

Word ook lid van de community!

Word nu lid en post je commentaar of vraag over dit artikel!

De StartendeOndernemers.nl Facebook community is er voor jou! Meer dan 6000 leden gingen je voor.

Geen Facebook? Geen probleem! In onze nieuwe groep op Linkedin kan je ook terecht!

Scroll naar boven