persbericht

Afsluiten hypotheek steeds moeilijker voor zzp'er

Slechts 15 procent zzp'ers sluit hypotheek af via zzp-specialist

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12506 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

43,2 procent van de zzp'ers heeft het gevoel dat de mogelijkheden om een zzp-hypotheek af te sluiten de laatste jaren slechter zijn geworden. Toch zou slechts een klein deel (15,3%) van de zzp'ers een hypotheek afsluiten via een in zzp'ers gespecialiseerde tussenpersoon. Dat blijkt uitonderzoek van ZZP Barometer onder 744 zzp'ers in samenwerking met FinaForte. 

zzp hypotheek

Terwijl de NHG-richtlijnen voor een zzp-hypotheek onlangs verruimd zijn, ervaart ruim 40 procent van de zzp'ers dat het moeilijker is geworden om een zzp-hypotheek te krijgen. Voornamelijk zzp'ers die langer actief zijn hebben het gevoel dat het verkrijgen van een zzp-hypotheek de afgelopen jaren moeilijker is geworden. Van de zzp'ers die meer dan vijf jaar actief zijn vindt meer dan de helft (50,3%) dat de mogelijkheden slechter zijn geworden.

Zzp’er sluit hypotheek het liefst af via tussenpersoon
Ondanks het feit dat het aanvragen van een hypotheek voor een zzp’er lastiger kan zijn, zou slechts 15,3 procent van de zzp’ers hiervoor naar een in zzp’ers gespecialiseerde adviseur gaan. In plaats daarvan zouden de meeste zzp’ers (34,7%) hun hypotheek via een tussenpersoon af sluiten. 33,5 procent zou een hypotheek het liefst direct via de bank afsluiten en slechts 4,4 procent via een internet aanbieder.

Zzp’er maakt niet genoeg gebruik van concurrentiemogelijkheden
Uit het onderzoek is verder gebleken dat zzp’ers weinig gebruik maken van de diverse mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek. 61,0 procent van de zzp’ers heeft slechts bij één bank een offerte aangevraagd bij het afsluiten van de hypotheek. Dit ondanks het groot aantal aanbieders van zzp-hypotheken. Verder heeft van de zzp’ers met een huurwoning bijna de helft (46,7%) nog nooit geprobeerd om een hypotheek te krijgen.

 

Bron & informatie:
zzpbarometer.nl
Bewerkt: Woensdag 31 Mei 2017
Gepost: Woensdag 31 Mei 2017