starter van de maand

Irene Smits Jansen uit Hoorn en haar bedrijf WordDesk

Post en deel ook jouw starter van de maand. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12521 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Irene Smits Jansen WordDesk

Deze Maand aandacht voor Irene Smits-Jansen uit Hoorn en haar tekstbureau WordDesk.

Het zat er altijd al een beetje in
Eigenlijk is bezig zijn met taal iets wat altijd mijn belangstelling heeft gehad. Toch stond ik net als de meeste klasgenoten niet te springen als we voor Nederlands weer een opstel moesten schrijven. Maar op de een of andere manier kwam de inspiratie wel en wist ik een verhaal op papier te krijgen. Absoluut niet in foutloos Nederlands want het is en blijft een moeilijke taal. 

Afscheid ambtelijk taalgebruik
Dertien jaar heb ik bij een gemeentelijke overheid gewerkt. Daar hield ik mij bezig met juridisch getinte zaken. Droge kost maar ik vond het prachtig. Juist omdat het in juridische zaken gaat om het zorgvuldig omschrijven, heb ik mij een ambtelijke manier van schrijven eigen gemaakt; een stijl waarvan ik met moeite afscheid genomen heb.

tommy geeft gas itene smits jansen


Eigen boek
Na een break om het mooie vak van moederschap uit te oefenen, ben ik zomaar begonnen met het schrijven van een jongensboek. Dat is alweer tien jaar geleden. Een boek (titel: Tommy geeft gas!) over een jongen die ervan droomt om autocoureur te worden. Het verhaal is geïnspireerd op de verrichtingen van Jos Verstappen. Jawel, de vader van zijn tegenwoordig net zo bekende zoon, Max Verstappen. Het was beslist niet makkelijk, maar wel heel leuk om te doen.

Opleiding commerciele teksten schrijven
Een tweede boek lag niet voor de hand, maar ik wist wel dat ik mijn schrijfvaardigheden verder wilde ontwikkelen. Daarom besloot ik om een opleiding in het schrijven van commerciële teksten te volgen. Kort, helder verwoorden van wat je bedoelt, zonder onnodige woorden te gebruiken. Een ontzettend leuke opleiding met veel creatieve opdrachten. 

De volgende stap liet zich makkelijk raden, namelijk het geleerde in de praktijk brengen. En voilà, het idee van een eigen tekstbureau was geboren.

Eigen tekstbureau: WordDesk
Een eigen tekstbureau. Van een kleine ondernemer voor de kleine ondernemer. Ik schrijf productomschrijvingen voor websites, maak teksten voor folders, flyers en publiceer eigen blogartikelen en schrijf deze ook voor anderen. 

Voor het oprichten van mijn eigen bureau heb ik een ondernemingsplan geschreven. Niet zozeer om de financiële kant in beeld te krijgen, maar meer om mezelf te dwingen na te denken over alle andere zaken die bij het beginnen van een eigen zaak komen kijken: een boekhouding opzetten, een logo ontwerpen, een website maken en promotiemateriaal ontwikkelen. En toen naar de kamer van koophandel om ingeschreven te worden. 

Dat was best even een momentje. Alle stukjes vielen op z’n plaats. Baas in eigen bedrijf was geboren!

Ik ga door!
Ik kan met plezier zeggen dat ik nog net zo enthousiast ben als in het begin. Het vinden van klanten is niet eenvoudig. Ik had mezelf voorgenomen een periode van een jaar te nemen om te kijken of het gaat. Ik kan nu al zeggen dat ik doorga. Het blijft keihard werken aan exposure, elke dag weer maar ik heb leuke nieuwe contacten opgedaan en zoveel geleerd dat het zonde zou zijn om dat verloren te laten gaan. Dit tekstbureau is een verrijking in mijn leven. Mijn skills onderhoud ik door teksten te blijven schrijven voor online platforms.

Ik hoop dat ik veel ondernemers in de toekomst kan blijven helpen met het schrijven van goede teksten.

Bron & informatie:
Irene Smits-Jansen, WordDesk
Bewerkt: Woensdag 13 Juli 2016
Gepost: Woensdag 06 Juli 2016