persbericht

Aegon neemt belang in startup ROMEO

Aegon investeert al langere tijd in startende fintech bedrijven

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12506 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

aegon romeo

Aegon neemt een minderheidsbelang in ROMEO Financiële Diensten. ROMEO is een startup die onder meer dossierafhandeling en administratie voor financieel adviseurs uitvoert. Ook staat een nieuw franchiseconcept in de steigers voor hypotheken en verzekeringen.

ROMEO richt zich met zijn dienstverlening primair op het woondomein, waarbij veel aandacht uitgaat naar verdergaande digitalisering. Door slim gebruik te maken van online-technieken worden werkprocessen verbeterd en versneld. Dat stelt de financieel adviseur in staat zich te richten op zijn kerntaak: het adviseren van zijn klanten. ROMEO is in 2015 opgericht door Martin Keegstra, Edsel de Graaf en Paul van der Meijs, ervaren financiële professionals met een achtergrond bij onder andere Welke, Florius, De Hypotheker en GMAC. ROMEO Financiële Diensten bestaat uit drie onderdelen:

HUISMERK: een serviceorganisatie voor onafhankelijke financieel adviseurs. Kantoren kunnen lid worden en hun niet-kernactiviteiten uitbesteden aan HUISMERK;
MO.servicing: dienstverlening aan hypotheekaanbieders. In volmacht wordt het midoffice-traject verzorgd;
Franchiseketen: een nog te introduceren distributieconcept op basis van franchise, gericht op hypotheken en verzekeringen.

Innovatief
Aegon heeft innovatie hoog op de agenda gezet en is daarom enthousiast over ROMEO. “ROMEO is een jonge, ambitieuze onderneming met een stevig en ervaren management. Zij denken net als wij dat door slim gebruik te maken van technologie we op een innovatieve manier onze klanten kunnen helpen”, aldus Robert van der Tol, directielid van Aegon Nederland. “Vooral de manier waarop ze het onafhankelijk intermediair helpen om beter en efficiënter zijn klanten te bedienen spreekt ons zeer aan.” Aegon heeft een minderheidsbelang in ROMEO gekocht.

Partner met kennis
Martin Keegstra, een van de oprichters en directeur van ROMEO, is blij Aegon als aandeelhouder te verwelkomen: “Met Aegon aan boord kunnen we versneld onze plannen uitvoeren en sneller groeien. Naast extra werkkapitaal hebben we aan Aegon een partner die veel kennis heeft over hypotheken en andere financiële producten. Dat is een mooie aanvulling op onze eigen rijke ervaring die wij als oprichters meebrengen. Aegon geeft ons als ondernemers de ruimte om er het maximale uit te halen”.

Aegon investeert al langere tijd in startende fintech bedrijven, waaronder eyeOpen, Newest Industry, onna-onna, Figlo en Kroodle. Voor deze investeringen heeft Aegon Groep sinds 2014 een investeringsfonds, gevestigd in New York en Den Haag. Het fonds investeert in veelbelovende fintech bedrijven die al succesvol een eigen concept hebben neergezet.

Bron & informatie:
Aegon
Bewerkt: Maandag 25 April 2016
Gepost: Maandag 25 April 2016