starter van de maand

Klaziena Waerts

Een missie om mensen te helpen bij onevenwichtig eetgedrag

Post en deel ook jouw starter van de maand. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12521 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Klaziena Waerts

Deze maand aandacht voor Klaziena Waerts uit Bilthoven en haar onderneming Eetbui vrij. Het is haar missie mensen te helpen bij het herstellen van onevenwichtig eetgedrag. Klaziena beantwoordde onze vragen:

Wat is je achtergrond (studie, werk) en hoe verhoudt zich dat tot de start van je bedrijf? 
Door mijn 20 jaar + ervaringen met emotie eten en het eindelijk begrijpen dat mijn eigen perspectief en gedachten de oorzaak er van was, heb ik nu harmonieuze relatie met voeding.
Omdat ik uit eigen ervaring weet wat voor negatieve impact emotie eten, eetbuien en een haat-liefdeverhouding met eten hebben, heeft op je leven en ik graag anderen mensen help, is eetbuivrij.nl ontstaan. Ik heb me veel verdiept in de psychologische achtergrond van emotie eten, heb ik de opleiding voor gewichtsconsulente afgerond met een diploma en studeer ik momenteel voor life coach. 

Wat zijn de activiteiten van je bedrijf en waarin onderscheid je je? 
Eetbuivrij helpt mensen met een onevenwichtig eetgedrag te helpen bij het erkennen van hun eetgedrag en hun gedachten en gevoelens te herkennen, te accepteren èn om te buigen, zodat ze een harmonieuze relatie met voeding krijgen en een waardevol leven kunnen leiden, waar ieder recht op heeft. Eetbuivrij onderscheid zich doordat ze jou activeert en je bewust laat worden van jouw onbewuste gedachten en reacties op situaties, maar nooit zal zeggen “dit en dat moet je doen”.

Vanuit welke situatie ben je gestart? Was je in loondienst, ben je net afgestudeerd of had je bv. een uitkering? 
Door een zeldzaam aangeboren bindweefselziekte EDS (het Ehlers-Danlos Syndroom) kwam ik eind 2008 in de WIA terecht, dat niet bevorderlijk was voor mijn emotie eten.
In 2012 nam ik een resoluut besluit: ik ging me verdiepen hoe ‘denken’ en ‘gedachten’ leiden tot emotie eten en eetbuien, waardoor ik mijn eigen triggers ging begrijpen en achter me kon laten. 

Waarom voor jezelf en niet bij een baas werken, wat heeft de doorslag gegeven? 
Doordat de EDS veroorzaakt dat ik altijd pijn heb (ondanks een continue morfinepleister) en altijd vermoeid ben, ben ik niet in staat om voor een baas te werken: ik moet zelf mijn eigen werktijden en – belasting kunnen indelen. 

Heb je hulp gehad (of heb je nu nog hulp), zo ja waarmee en van wie?
Ik heb hulp ingeroepen van het ondernemersklankbord, die me heeft geholpen met mijn ondernemingsplan. Sinds oktober 2015 ben ik lid van Toastmasters Amersfoort om mijn spreekangst voor groepen te verminderen en beter te leren presenteren, zodat ik betere workshops kan geven.

Heb je je eigen ondernemingsplan geschreven en zo ja, hoe heb je dit aangepakt? 
In eerste instantie probeerde ikzelf mijn ondernemingsplan te schrijven, maar heb ik uiteindelijk toch de hulp ingeroepen van het ondernemersklankbord.

Had je een financiering nodig voor je opstart en zo ja, hoe en waar heb je deze gekregen? 
Ik had geen financiering nodig voor mijn start. Ik werk vanuit mijn eigen woonkamer en heb ik alleen een website nodig. Ik heb al de nodige ondernemer gerelateerde workshops en trainingen gevolgd en die kosten niet veel. Verder zijn interessante, leerzame webinars en challenges kosteloos. Ook zijn vele tools die ik nodig heb voordelig of zelfs kosteloos, kwestie van het internet afspeuren.

Heb je een marktonderzoek gedaan en waar haal je je klanten vandaan/wat doe je aan promotie? 
Ik heb een aantal mensen uit mijn doelgroep geïnterviewd en heb ik een online enquête gehouden. Op mijn website staan een gratis ebook en een gratis test die bezoekers kunnen downloaden in ruil voor hun naam en mailadres. Via een wekelijkse nieuwsbrief, waarin ik mijn wekelijks nieuw blogartikel onder de aandacht breng, gebruik ik af en toe om iets te promoten.

Hoe zijn de eerste ervaringen van jou en van je klanten? Is alles naar verwachting? 
Omdat ik mijn online cursusprogramma nog niet actief heb gepromoot en pas vanaf mei 2016 het 5-maanden begeleidingstraject beschikbaar is, heb ik nog geen ervaringen van klanten. Op mijn blogartikelen krijg ik wel al regelmatig positieve reacties.

Zijn er problemen waar je bij je start tegenaan liep en zo ja, hoe heb je deze overwonnen? 
Vooral als je niet 1-2-3 klanten krijgt, is het niet altijd even makkelijk om vol goede moed door te gaan, maar gelukkig ben ik een beetje koppig en een doorzetter. Dat heb je als ondernemer ook wel nodig.

Waar kijk je het meeste naar uit en waar zie je met meeste tegenop?
Ik kijk uit naar de toekomst, waarbij ik mijn eigen kantoor heb met een ruimte waarin ik veel mensen tegelijk kan helpen. Ik zie wel een beetje tegenop om dan personeel in dienst te nemen, want vanwege mijn eigen gezondheid zal ik dat niet alleen kunnen.

Bron & informatie:
eetbuivrij.nl
Bewerkt: Donderdag 18 Februari 2016
Gepost: Woensdag 17 Februari 2016