persbericht

Schrijf je nu in voor de Entrepreneur Team Award 2015

TeamVenture zoekt beste ondernemersteam van Nederland

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12506 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

entrepreneur team award

Voor de derde jaar op rij gaat TeamVenture op zoek naar het beste (opkomende) ondernemersteam van Nederland. Ondernemersteams kunnen zich inschrijven voor de Entrepreneur Team Award 2015. Het is de enige award in de wereld die zich specifiek richt op wat velen zien als de belangrijkste succesfactor van innovatieve en snelgroeiende bedrijven: het ondernemersteam. En dat terwijl het ondernemersteam steeds vaker genoemd wordt als een van de belangrijkste succesfactoren voor innovatieve en snelgroeiende bedrijven. Volgens initiatiefnemer TeamVenture zouden er dan ook meer ondernemersteams moeten komen. De award wordt georganiseerd in samenwerking met partijen als Accenture, Computable, Exact en Rabobank.

Ondernemersteams zijn innovatiever en succesvoller
Het klinkt logisch dat je als ondernemer sterker staat in een team dan als solist. Je hebt meer capaciteit ter beschikking en kunt elkaars talenten en persoonlijke eigenschappen optimaal benutten. De uitdaging echter is om een team te vormen waarin de ondernemers elkaar op de juiste wijze aanvullen en goed met elkaar samenwerken. Ondernemers die hierin slagen blijken relatief vaker en sneller te innoveren en te groeien, zoals ook steeds meer onderzoeken uitwijzen. “Met de EntrepreneurTeam Award willen wij de kracht van complementaire ondernemersteams laten zien en belonen”, aldus mede-initiatiefnemer Bram van Beek. “Wij hopen dat de award tevens een inspiratie is voor toekomstige ondernemersteams en ook aanspoort tot het vormen van nieuwe ondernemersteams.”

Van winnaars tot groeiambassadeurs
Soms is er al een ijzersterk team vanaf de opstart van het bedrijf. Andere keren blijkt na enkele jaren een uitbreiding of wijziging in het ondernemersteam voor een doorbraak te zorgen. Bedrijven als Admesy en Vandebron, die de voorgaande edities wonnen, zijn daar beide goede voorbeelden van. Het hightechbedrijf Admesy, dat door drie voormalige Philips ingenieurs werd opgericht, maakte een flinke sprong voorwaarts toen een econoom zich als compagnon inkocht en de nieuwe CEO werd. En energiebemiddelaar Vandebron werd opgericht door vier complementaire ondernemers met opgeteld 27 jaar ondernemerservaring in zowel de energiemarkt als in duurzaamheid. Beide bedrijven blijven flink doorgroeien. “Wij zijn op zoek naar waardige opvolgers van deze twee geweldige ondernemersteams”, aldus Bram van Beek.

Aanmelden tot 4 januari
Ondernemersteams kunnen zich tot 4 januari 2016 kandidaat stellen via de website van TeamVenture. Hier is ook meer informatie over de procedure en inschrijvingsvoorwaarden te vinden. Het winnende team wordt bekend gemaakt op 2 februari 2016.

Bron & informatie:
TeamVenture
Bewerkt: Dinsdag 08 December 2015
Gepost: Dinsdag 08 December 2015