persbericht

Zzp’er is vaker de baas

Zzp’er drie keer zo vaak in leidinggevende rol als werknemer

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
Arbo  
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12506 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

rol van de zzp

De zzp’er heeft drie keer zo vaak een leidinggevende rol bij de organisatie van zijn opdrachtgever of klant als de gemiddelde werknemer. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met LRWA.

Terwijl bijna een op de zes zzp’ers (17%) manager is bij zijn opdrachtgever, is slechts een op de zeventien werkenden datvolgens het CBS. Bovendien staat een op de twee zzp’ers in contact met de managementlaag of zit hij er zelf in. “Een leidinggevende kan cultuur creëren binnen een bedrijf. Als een externe dat doet, is de vraag of je die cultuur erin kunt houden als de externe vertrekt. De borging hiervan is cruciaal,” aldus Liesbeth Ruoff - van Welzen, zelf via haar bedrijf LRWA bij diverse opdrachtgevers actief als (interim) manager of directeur.

waarom huurt opdrachtgever zzp


Innovatie door flexibele schil
De belangrijkste reden voor opdrachtgevers om een zzp’er in te huren, is omdat de kennis of expertise niet intern beschikbaar is (75%). De frisse blik (40%), interne beschikbaarheid (32%) en het verhogen van de flexibiliteit (31%) zijn ook belangrijke motieven om een zzp’er in te schakelen. “Vaak wordt de flexibele schil ingezet om innovatie te realiseren of toe te passen,” verklaart Ruoff - van Welzen.

sucessvolle zzp

Bron & informatie:
ZZP Barometer
Bewerkt: Zondag 01 November 2015
Gepost: Vrijdag 30 Oktober 2015