persbericht

Extra investeringskansen voor Nederlandse economie

Netherlands EFSI Investment Agency (NEIA) opgericht

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12506 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.
euro

Om onze bedrijven en onze economie optimaal te laten profiteren van het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI) richtte het kabinet onlangs het Netherlands EFSI Investment Agency (NEIA) op. NEIA biedt Nederlandse investeerders en financiële instellingen ondersteuning bij aanvragen voor dit zogenaamde Juncker-fonds. Met EFSI wil de Europese Commissie ten minste 315 miljard euro aan extra investeringen mogelijk maken. Voor Nederland betekent dit in potentie miljarden euro’s voor onder meer de aanleg van glasvezelnetwerken, extra kredietverlening aan het mkb en energiebesparende maatregelen voor woningen.

Minister Kamp: “Nu de economie weer aantrekt, is het van groot belang om alle mogelijkheden voor verdere groei optimaal te benutten. Door de economische crisis zijn de investeringen in Europa en in Nederland de afgelopen jaren achtergebleven. Extra investeringen betekenen concrete kansen voor ondernemers om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, te financieren en op de markt te brengen. Dat leidt tot banen en draagt bij aan hogere economische groei.”

Minister Dijsselbloem: “Het EFSI is een interessante investeringsbron voor maatschappelijke en economische projecten. Het bedrijfsleven, financiers en medeoverheden hebben aangegeven behoefte te hebben aan een loket en een intermediair, die actief partijen bij elkaar brengt die nodig zijn om optimaal van het EFSI te kunnen profiteren. Daarnaast biedt het een platform dat het mogelijk maakt om de kennis, de financiering en het organisatorisch vermogen bij verschillende partijen te bundelen om van kansrijk projectideeën succesvolle aanvragen tot EFSI-financiering te maken.”

 

Bron & informatie:
Rijsoverheid
Bewerkt: Donderdag 11 Juni 2015
Gepost: Donderdag 11 Juni 2015