starter van de maand

Pamela Sylvester, FIRST training & advies

Starter van de Maand

Post en deel ook jouw starter van de maand. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12521 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.
Pamela Sylvester

Mijn naam is Pamela Sylvester, geboren en getogen in Rotterdam op 10 april 1981.
 Na de Havo wilde ik al meteen starten maar er kwam elke keer weer wat tussen, van een verhuizing, een leuke baan tot aan kinderen. De afgelopen 15 jaar heb ik in verschillende branches werkervaring opgedaan en een HBO opleiding afgerond. Zo heb ik als grondstewardess gewerkt bij KLM, als trainer tijdens mijn hbo-studie Leisure Management, als Managementassistent bij Ernst & Young maar ook als re-integratiecoach bij Tempo Team. Met 15 jaar werkervaring weet ik niet alleen waar ik goed in ben, ik weet ook dat ik daar 24/7 mee bezig wil zijn. 
Vorig jaar liet ik er niets en niemand meer tussenkomen en ben ik gestart. Op het moment dat ik mijn bedrijf startte was in loondienst momenteel ben ik fulltime met FIRST training & advies bezig. De allerbelangrijkste reden waarom ik een zelfstandig ondernemer ben geworden is omdat het altijd een droom van mij is geweest en ik vorig jaar vond dat het tijd was om deze droom te realiseren. Ik ben er ook van overtuigd dat mijn bedrijf van toegevoegde waarde is voor de startende ondernemer.

Adviesbureau voor startende ondernemers
FIRST training & advies is een adviesbureau voor startende ondernemers, met het voordeel dat er in kleine groepen, met maximaal 12 deelnemers, interactieve workshops gegeven worden. Tijdens de workshops zijn de ondernemers met hun eigen bedrijf bezig en denken zij zelf na over bepaalde onderdelen binnen hun onderneming. Het is een kleine groep, dus alle 12 deelnemers worden persoonlijk begeleid door een professional, krijgen de kans om hun vragen beantwoord te krijgen en leren middels rollenspellen en opdrachten van elkaar. Daarnaast geef ik ook persoonlijke begeleiding en advies
Met FIRST training & advies wil ik bewerkstelligen dat starters, die veelal starten vanuit hun passie (of nu gezien de crisis, starten vanuit werkeloosheid) beter de kans van slagen hebben. Gezien de statistieken van startende ondernemingen blijkt dat meer dan 50% er al na 3 jaar niet meer is. Daar blijkt uit dat de meesten de kennis en vaardigheden missen in bepaalde onderdelen van het ondernemen. Dat is zonde! Want door meer kennis en vaardigheden te genereren zullen de ondernemers succesvoller worden met hun onderneming.


‘Een goede voorbereiding is het halve werk’

Voordat ik daadwerkelijk met mij bedrijf ben gestart, heb ik marktonderzoek gedaan naar startende ondernemingen en heb ik onderzocht waarom zij er na een aantal jaar niet meer zijn. Daar kwam uit dat zij de kennis en vaardigheden missen. Daarnaast heb ik ook zelf een ondernemingsplan geschreven, die een rode lijn vormt in mijn onderneming. Ik heb geen financiering nodig gehad voor mijn bedrijf omdat ik vanuit huis of een flexplek werk. Dit alles heb ik gedaan zonder hulp van een ander maar dat komt omdat ik een hele brede achtergrond en middels mijn studies en mijn werkervaring. 
Mijn doelgroep is startende ondernemers. Ik kan de starters onder andere bereiken via de KvK, netwerkbijeenkomsten, social media en startersbeurzen.
Starters zijn een lastige doelgroep, dat was wel iets waar ik tegenaan liep tijdens de start. De meesten denken dat zij alles wel zelf kunnen en alles weten. Niemand kan alles en weet alles, ook ik niet. Ik leer ook steeds weer van andere ondernemers en tijdens netwerkbijeenkomsten.
Een goede begeleiding en training in de opstartfase kan de uitval van 50% na 3 jaar terugdringen, daar ben ik van overtuigd. De reden waarom ik dat belangrijk vindt, is omdat ik vind dat mensen kunnen blijven doen waar ze goed in zijn, waar ze vol passie mee bezig zijn. Maar om te slagen, moeten ze meer in huis hebben dan alleen hun passie.

Mijn toekomstvisie

Over twee jaar is mijn bedrijf een goed lopend bedrijf en heeft het de nodige bekendheid bij heel veel startende ondernemers, de UWV en Gemeentes.
Mijn visie is dat er meer startende ondernemers succesvol worden én blijven. De toegevoegde waarde voor de startende ondernemers is dat zij vaardigheden aanleren die belangrijk zijn voor hun eigen succes. Daarin wil ik de ondernemers in begeleiden en ondersteunen en daarmee het slagingspercentage van de starters vergroten. Ik kijk er echt naar uit om de starters succesvoller te maken met hun eigen onderneming, alleen moeten zij daar ook de noodzaak van inzien.

Tips voor starters!

Tips die ik een starter mee kan geven is om te investeren in jezelf én je bedrijf hetzij in tijd, geld en/of ontwikkeling. Denk niet: ‘Oh dat komt wel’ of ‘Dat kan ik al’ op het moment dat je erachter komt dat het toch niet gaat zoals jij dat in gedachte had, is het al veel te laat! Doe onderzoek, schrijf een ondernemingsplan, weet hoe je financiën in elkaar steekt en zorg dat je weet waar je voor staat en waar je over praat.
Met geld genereer je geld. Durf het ook uit te geven. Het gaat hierbij niet om dure campagnes en advertenties, maar aan visitekaartjes, goede en professionele teksten en een overzichtelijke website. Dit is een must voor iedere ondernemer.
Daarnaast wil ik meegeven om te allen tijde in jezelf moet geloven. Als jij er niet in geloofd, waarom zou een ander het dan doen? ‘Believe in yourself and the rest will follow’.

Bron & informatie:
Pamela Sylvester
Bewerkt: Woensdag 10 Juni 2015
Gepost: Dinsdag 15 April 2014