persbericht

Getroffen ondernemers ontvangen 4000 euro

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12501 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

geld

Bedrijven en ZZP'ers, in branches die het meest zijn geraakt door de overheidsmaatregelen vanwege het coronavirus, kunnen een aanvraag indienen voor een directe, eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro, vrijgesteld van belastingen.

Voor wie is deze tegemoetkoming?
De tegemoetkoming is bedoeld voor die mkb-bedrijven, zowel met als zonder personeel, die door noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies, schade lijden. Je komt in aanmerking als je voldoet aan de voorwaarden én de hoofdactiviteit van je onderneming overeenkomt met een van de in de regeling benoemde SBI-codes.

Een eerste afbakening van de doelgroep van deze beleidsregel zijn ondernemingen in de sectoren:


Om aanspraak te kunnen maken op deze regeling, moest je op 15 maart 2020 met een van deze codes als hoofdactiviteit vermeld staan in het KVK Handelsregister.

Ook ondernemers in non-food
Extra groepen ondernemers in de non-foodsector, zoals winkeliers, kunnen vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft op 28 maart 2020 de uitbreiding bekend gemaakt van deze regeling.

Bron & informatie:
Meer info: kvk.nl/corona
Bewerkt: Dinsdag 31 Maart 2020
Gepost: Dinsdag 31 Maart 2020