blog

Hoe verdien ik meer door mijn kaart

Post en deel ook jouw blog. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Petra Venekamp
starter
Utrecht, Utrecht

Adviesbureau
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12587 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Voor elk horecabedrijf geldt dat de menukaart of een overzichtslijst van het assortiment, zowel online als offline, het visitekaartje van je bedrijf is. Dit visitekaartje vertelt de gast alles over het concept, de producten, bereidingswijze en wat de gast mag en kan verwachten in de zaak. Het de manier om te communiceren met je gast. Met een uitnodigende, verzorgde en goed doordachte kaart kun je je gast sturen en verleiden. Door de lay out van je kaart kun je meer omzet en een betere marge krijgen. 

Wat tips voor je kaart:

✔️ Gebruik geen € teken op je productinformatie. Dit teken herinnert de gast dat hij geld uit gaat geven, door de “pijn” prikkel wordt hij geremd. In 2008 heeft Cornell University een onderzoek hier naar gedaan en de gemiddelde besteding in een restaurant ging met meer dan 5 dollar omhoog als er geen geldteken staat. 

✔️ Als je een lijstje moet herinneren dan onthoud je altijd de eerste en de laatste. Deze worden ook vaker gekozen. Daarom is het goed om het drankje wat voor jouw als locatie de meeste marge oplevert, als eerste te plaatsen en het drankje met de marge die daarop volgt als laatste per sectie. 

✔️ Het drankje wat je het liefst wilt verkopen omdat het goed is voor je marge of omdat je dat als extra’s wilt verkopen, maak dat drankje bijzonder. Door het vet of in een andere kleur of cursief op je kaart/ LCD schermen/ banners te zetten. Hierdoor gaat de aandacht er naar toe.  

✔️ Plaats de drankjes qua prijs door elkaar, begin niet met de goedkoopste en werk naar de duurste toe. Zet het door elkaar heen, want dan moet je gaan zoeken en kom je waarschijnlijk iets tegen waar je echt zin in hebt en dan is prijs niet meer belangrijk. Dit levert gemiddeld 10% meer omzet op.

✔️ Zorg dat je kaart of productenlijst makkelijk terug te vinden zijn op je website. Zet hier geen pdf’s op maar goed leesbare tekst, zo kunnen gasten het ook op een telefoon lezen. Zorg dat gasten niet van je website verdwijnen. Houd je kaart en acties altijd actueel. 

Wil je meer weten of advies voor jouw koffiezaak? Neem dan direct contact op via @concreetadvies

eerder gepubliceerd op https://debaristaclub.nl/conversations/hoe-verdien-ik-meer-door-mijn-kaart#post-1663057

 
Bewerkt: Donderdag 18 Juli 2019
Gepost: Zaterdag 13 Juli 2019