persbericht

ZZP’ers kunnen twee keer sneller factureren

De oplossing is simpel

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Arjan Nieuwbeerta
ondernemer
Groningen, Groningen

Online marketing

Bedrijf: Appwiki
Lid: Arjan Nieuwbeerta
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12485 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Meer dan de helft van de ZZP’ers zou efficiënter facturen kunnen maken, zo blijkt uit onderzoek van Appwiki. ZZP’ers gebruiken veelal nog steeds Word of Excel voor het maken van een factuur. Dit terwijl factureren met software twee keer sneller is. Als het gaat om tijd besparen, laten ZZP ondernemers dus kansen liggen.

Facturen maken met Excel nog steeds erg populair
Uit het onderzoek blijkt dat 66 procent van de ZZP’ers handmatig factureert in Word of Excel. Daarbij behoren ZZP’ers zelfs tot de groep die hier nog het meeste gebruik van maakt. Terwijl het maken van een rekening met software veel sneller blijkt te gaan.

ZZP’ers kunnen veel tijd besparen
De tijd die ondernemers besteden aan het maken van facturen loopt enorm uiteen. Maarliefst 33 procent van de ZZP’ers doet er zelfs meer dan tien minuten over. In Word of Excel kost het maken van een factuur bijna het dubbele  tijd ten opzichte van software, gemiddeld tien tegenover vijf minuten per factuur.

Software minder populair onder jonge ZZP’ers
Ook gebruiken jonge ZZP’ers (tot 35 jaar) minder vaak software voor het maken van facturen dan de zzp’ers in de leeftijdscategorie van 35 tot 54 jaar. Jonge zzp’ers maken dus aanzienlijk meer gebruik van Word en Excel, veelal vanwege budgettaire redenen. Dit terwijl er tegenwoordig meerdere software aanbieders zijn die hun pakket gratis aanbieden gedurende het eerste ondernemersjaar.

Tip: bekijk hier een compleet overzicht met factuurprogramma's die je kunt vergelijken.


MKB’ers met personeel doen het beter dan ZZP’ers
Minder dan een derde van de ZZP’ers maakt gebruik van software voor de facturatie, terwijl dit percentage voor de MKB bijna een keer zo groot is. En dat is ook terug te zien in de de tijd die wordt besteedt aan het maken van een factuur. ZZP’ers doen hier gemiddeld 8 minuten over terwijl een MKB’er met personeel dit gemiddeld in 5 minuten doet. Kortom, ZZP’ers zouden het voorbeeld van het MKB kunnen opvolgen om zo meer tijd te besparen bij factureren.  

Bron & informatie:
Appwiki
Bewerkt: Dinsdag 01 September 2020
Gepost: Vrijdag 16 Februari 2018