blog

Maak een Marketing kalender voor 2018

Post en deel ook jouw blog. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Petra Venekamp
starter
Utrecht, Utrecht

Adviesbureau
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12579 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Heeft u al goede voornemens voor uw bedrijf in 2018? Gebruik de laatste dagen van december en de eerste van januari goed. Ga aan de slag met het maken van een marketingkalender.

Medio december is iedereen in de ban van de feestdagen zoals Kerst en de jaarwisseling. Dit is de beste tijd om een paar uurtjes achter uw bureau te kruipen. Regeren is vooruitzien: wat gaat u komend jaar voor acties houden in uw (bedrijfs)restaurant?

Vindt u het lastig om dat te bedenken? Er zijn gelukkig veel marketeers in het land, die al het een en ander voor u hebben uitgezocht. Het enige wat u hoeft te doen, is met behulp van deze informatie uw eigen marketingkalender te maken.
Pak de agenda voor 2018 erbij. Maak een excelbestand per maand aan.  Vervolgens gaat u op zoek naar belangrijke data.

Zoals: 

● Feestdagen en schoolvakanties. Denk aan Valentijnsdag, Pasen, Hemelvaart, Koningsdag en Kerst.

● Themadagen die met food en catering te maken hebben. Zo is het op 4 januari bijvoorbeeld Nationale Spaghettidag en op 17 februari Doe vriendelijk dag. Prijs bijvoorbeeld een speciale spaghetti maaltijd aan op 4 januari of houd een gastvriendelijke actie op de 17e. Kijk op deze sites voor meer ideeën:

● Voeg vervolgens data toe, die belangrijk zijn voor uw bedrijf. Wanneer is deze opgericht? Is er een jubileum bij een leverancier, medewerker of opdrachtgever?

● Check verder de lokale agenda’s van uw gemeente, de VVV of van de lokale nieuwsmedia. Ga na of er misschien een themajaar is zoals het Rembrandtjaar in 2019.

Zo heeft u in no time een kalender vol onderwerpen. Dit zijn prima punten waarbij u kunt aanhaken om acties voor uw bedrijf te bedenken.

Wilt u direct aan de slag met een marketingkalender vol items voor de cateringbranche? Stuur dan een mail naar info@boostjeomzet.nl.

Voor wie meer hulp nodig heeft: doe mee aan de online challenge Boost je omzet! Daarmee leert u vanachter uw eigen pc, in uw eigen tempo en tijd om meer uit die marketing kalender te halen. Ga naar het aanmeldformulier op de site.

Succes! We wensen u een actief 2018 toe.

 
Bewerkt: Woensdag 10 Januari 2018
Gepost: Vrijdag 29 December 2017