blog

Privé en zaken gescheiden houden

Post en deel ook jouw blog. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Linda Pavan
ondernemer
Heerlen, Limburg

Administratieve dienstverlening
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12468 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Privé en zakelijk gescheiden houden iedereen kent dit gegeven, dit geldt zeker voor je boekhouding.

Het hebben van een aparte bankrekening voor je zakelijke inkomsten en uitgaven is belangrijk als je de boekhouding betaalbaar wilt houden, als je je privé rekening gebruikt en deze moet opgevoerd worden in je boekhouding, betaal je ook voor de verwerking van de mutaties die niks met je onderneming te maken hebben. In de boekhouding dient de bank sluitend te zijn dus het weglaten van deze privé mutaties is niet mogelijk. 

Voor veel starters is de optie voor het openen van een zakelijke bankrekening te duur, toch loont het zich om je hier in te verdiepen, veel banken hebben tegenwoordig starters pakketten die veel lager uitvallen dus zeker het eerste jaar kan je nog kosten besparen en naar je klanten toe geef je een meer professionele uitstraling. Het gebruik van je privé-rekening is dus geen besparing, buiten het feit dat je inzage geeft in je privéleven kost het je uiteindelijk meer als je de boekhouding laat verwerken. Om kosten effectief te zijn dien je deze transacties dus te scheiden van je zakelijke. 

Wil je geen zakenrekening openen, open dan een tweede privé rekening die je enkel en alleen voor je zakelijke transacties gebruikt. 

Bron & informatie:
Wigepa.nl
Bewerkt: Donderdag 20 Juli 2017
Gepost: Maandag 17 Juli 2017