blog

Boekhouding zelf doen of toch liever uitbesteden

Post en deel ook jouw blog. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Linda Pavan
ondernemer
Heerlen, Limburg

Administratieve dienstverlening
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12468 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Het starten van een onderneming in Nederland is vrij gemakkelijk je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel, krijg je meteen je BTW nummer mee en ben je officieel ondernemer. Het aantal toegenomen ZZP-ers in ons land is hier een duidelijk voorbeeld van, maar is iedereen wel echt goed geïnformeerd over het ondernemerschap?

Met het ondernemerschap komen ook verplichtingen kijken zoals de boekhouding, voor velen levert dit slapeloze nachten op omdat ze het toch eerst perse zelf willen proberen en hiermee kosten proberen te sparen want ja een boekhouder kost toch genoeg geld zeker aangezien de inkomsten (zeker in het begin) nog laag zijn.

Je houdt het bij in excel of schaft een online software aan die jou belooft dat je geen boekhoudkundige kennis meer hoeft te hebben, want het programma doet het allemaal voor jou. Buiten het feit dat deze softwarepakketten bepaalde correcties of door jou gemaakte fouten niet constateren ben je eigenlijk duurder uit, de tijd die je aan het verwerken van de boekhouding moet besteden (in excel of in een softwarepakket) kan je niet bezig zijn met je onderneming, we zijn geneigd te denken omdat ik het zelf doe en dus letterlijk geen rekening hoef te betalen kost het me niks, alleen die rekening van de boekhouder kan je meenemen in je aftrekbare kosten de uren die je er zelf in steekt niet.

Het is gebleken dat het meerendeel van de ondernemers en dus ook ZZP-ers er een geruster gevoel bij hebben als ze een boekhouder in de arm hebben genomen en terecht ze betalen voor een service zodat ze zelf niet meer wakker hoeven te liggen en omdat ze zich zo 100% kunnen concentreren op hun onderneming.. een win win situatie dus.

Omdat wij van Wigepa jarenlang ervaring opgedaan hebben op administratiekantoren maar ook als eigen ondernemer zijn wij van mening dat een goede boekhouder voor iedereen beschikbaar moet zijn en betaalbaar moet blijven daarom hebben een nieuw concept opgezet, wij verwerken de administratie en werken niet op uurtje factuurtje maar per mutatie, heb je bijvoorbeeld per maand 10 omzetfacturen en 5 kosten facturen dan betaal je bij ons rond de € 5,- in vergelijking met een boekhouder die per uur werkt zal deze er een 45 minuten tot 1 uur voor berekenen tussen de € 35 en € 45. Wil je meer weten over onze service kijk dan op onze website www.wigepa.nl.

Bron & informatie:
wigepa.nl
Bewerkt: Donderdag 20 Juli 2017
Gepost: Dinsdag 11 Juli 2017