persbericht

Unieke kansen voor techniekstudenten in 'Holland boven Amsterdam'

Bedrijfsleven, onderwijs en provincie komen samen

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12465 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

terratechnica

De provincie Noord-Holland gaat een tweede samenwerking aan met het bedrijfsleven, onderwijs, onderzoeksinstellingen en overheden en dit keer in Noord-Holland Noord. Doel is dat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding (hbo) en dat hun opleiding beter aansluit op de arbeidsmarkt. De samenwerking wordt bekrachtigd middels de intentieverklaring ,TerraTechnica, die op 24 juni tijdens Sail Den Helder is ondertekend.
 
Terratechnica staat voor innovatieve oplossingen voor wereldwijde  uitdagingen met behulp van de nieuwste technologie. Techniekstudenten krijgen de unieke kans om al tijdens hun studie te werken in fieldlabs op het gebied van energietransitie, energie innovaties, duurzame landbouw, met regionale partijen die op wereldniveau opereren.
 
Net als met Tech@Connect (mbo) is het doel van TerraTechnica om ervoor te zorgen dat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding (hbo en mbo). De arbeidsmarkt wordt steeds gunstiger voor deze studenten maar de belangen tussen onderwijs en arbeidsmarkt moeten beter op elkaar worden afgestemd. Dit leidt tot een krachtige overgang naar de arbeidsmarkt. Met deze samenwerking  stemmen de partijen in, dat de focus komt te liggen op het netwerk en eigenaarschap. Door het laatste kunnen de partijen elkaar vanaf nu aanspreken op het realiseren van deze samenwerking, de doelstellingen en de samenhang.

Regionale economische ontwikkeling is één van de kerntaken van de provincie. De arbeidsmarkt verandert continue, net als het onderwijs.  De provincie Noord-Holland speelt in op deze veranderingen en neemt een actieve rol op zich in het stimuleren van dit soort samenwerking en netwerkvorming tussen ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheden.

De intentieverklaring TerraTechnica, werd tijdens Sail Den Helder ondertekend door de provincie Noord-Holland, Gemeente Alkmaar, Hogeschool Inholland Alkmaar, ENGIE Services, GreenPort NHN, LTO Noord Regio West, Ontwikkelingsbedrijf NHN, Vrije Universiteit Amsterdam, Energy Research Centre (ECN), Ondernemend Alkmaar, HVC, De TelefoonCentrale en IDEA.

Bron & informatie:
Provincie Noord-Holland
Bewerkt: Maandag 26 Juni 2017
Gepost: Maandag 26 Juni 2017