persbericht

Studenten Windesheim Flevoland winnen Jong Ondernemen met innovatieve snowboarddrager

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12587 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Jong ondernemen KUMA

Een snowboard draag je vaak onder je arm, maar de randen zijn scherp waardoor jas en handschoenen kapot gaan. Om dat te voorkomen, ontwikkelden Engineeringstudenten van Hogeschool Windesheim Flevoland een innovatieve snowboarddrager. Onlangs werd KUMA Engineering in de finale van Jong Ondernemen uitgeroepen tot Student Company van het jaar. Ze lieten bijna 1000 studententeams uit het hele land achter zich.

In het Beatrixtheater in Utrecht pitchten Jens Bergsma, Gerard Hannink, Valiant Beekes en Teun Laarakker hun product en presenteerden ze hun investeringsplan. De jury zag veel potentie  in het product, het enthousiasme en de ondernemende houding van de studenten en de business case. De CUB kan bedrukt worden met verschillende prints en logo's, wat leuk is voor particuliere klanten en het product aantrekkelijk maakt voor bedrijven.

Helsinki

Als beste studentenbedrijf van Nederland gaan de vier Engineeringstudenten door naar de European Enterprise Challenge op 28 en 29 juni in Helsinki. Daar zullen ze het opnemen tegen studentondernemers uit heel Europa.

Carry Your Board

De compacte CUB (Carry Your Board) heeft een oprolmechanisme dat dezelfde werking heeft als een rolmaat. Je trekt het hengsel uit, doet de band over je schouder en het board zit op je rug. Zo heb je ook nog je handen vrij. Je draait hem in één handomdraai vast op de baseplate die met foamtape op het board bevestigd kan worden.


Dat klinkt eenvoudig, maar dat was het niet. 'Weken lang hebben we gebrainstormd en vervolgens gingen we schetsen, modelleren op de computer, 3d-printen en testen. We zijn inmiddels 4 prototypes verder. Je kijkt steeds opnieuw naar je product door alle feedback die je krijgt. Ondertussen werkten we nachtenlang door om naast het ontwerpen ook ons businessplan te schrijven. We zijn regelmatig 's avonds laat de school uit geveegd', vertelt Jens. 'We hebben hier zoveel van geleerd. Als iets niet werkt, moet je toch door. Je moet steeds innoveren. En nu op naar Finland. Het is spannend wat er de komende tijd gaat gebeuren, of we investeerders aan ons weten te binden, zodat we de CUB ook echt op de markt kunnen brengen.'

Jong Ondernemen

Stichting Jong Ondernemen stimuleert ondernemerschap onder jongeren. In samenwerking met het bedrijfsleven en het onderwijs, bieden ze programma's en projecten aan om te bouwen aan een ondernemende toekomst. Tijdens de Student Company wedstrijd zetten studenten een start-up op en gaan ze de competitie aan met andere student companies.

Bron & informatie:
Hogeschool Windesheim
Bewerkt: Maandag 19 Juni 2017
Gepost: Maandag 19 Juni 2017