blog

6 redenen om je website in Wordpress te zetten

Post en deel ook jouw blog. Log hier in! of word hier lid!
Door:
offline
Joost Spijkerman
starter
Gouda, Zuid-Holland

Freelance webdesign
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12468 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Je website is de digitale voorkant van je bedrijf. Als dat er niet goed uitziet, niet snel laadt of zelfs niet mobielvriendelijk is, zullen je potentiële klanten niet eens gaan kijken. Veel kleine ondernemers hebben een website als belangrijkste feature om klanten binnen te halen.

Je hebt echt geen grote, ingewikkelde website nodig zoals de grote ondernemingen. En daar is dan WordPress, een gratis platform waar de backend van je website al is geregeld. De backend is het gedeelte waar je makkelijk aanpassingen kan doen voor je website, de frontend.

Daarom hier 6 redenen om je website in deze CMS te zetten.

 

1 – Veiligheid: WordPress update zichzelf constant

Deze updates betekenen dat de veiligheid van je website altijd up-to-date is. Je moet alleen opletten dat je zo nu en dan in de backend inlogt om te updaten. Maar zelfs daar zijn plugins voor die dat voor je uit handen neemt. Zodat je je helemaal geen zorgen meer hoeft te maken over de veiligheid. Je kan je op je werk concentreren wetende dat WordPress de front- en backend up-to-date en veilig houdt.

Up-to-date

 

2 – Het is SEO vriendelijk

SEO, Search Engine Optimization, verbetert de vindbaarheid van je website voor zoekmachines als Google en Bing. Het helemaal onder de knie krijgen van SEO kost heel veel tijd. Maar de CMS geeft je de mogelijkheid om je website heel makkelijke te optimaliseren. De gratis plugin Yoast SEO laat je stap voor stap zien hoe je de SEO kan doen en waar de ruimte zit voor verbetering.

Yoast plugin

 

3 – Open source CMS

‘Open source’ betekent dat developers kunnen bijdragen aan de software zoals plugins, thema’s en updates. Voor jou betekent dat het systeem constant verbeterd wordt en dat kost jou niks.

 

4 – Het is niet nieuw

Dit CMS bestaat al meer dan tien jaar. Wat wil zeggen dat er al tien jaar verbeteringen aan zijn geweest. Natuurlijk is WordPress (net zoals andere CMS’en) niet perfect, maar het is zo goed als probleem vrij. In al die jaren hebben developers en engineers het kunnen verbeteren naar de vraag van vandaag. En daarom is WordPress het grootste CMS van de wereld.

 

5 – Je kan makkelijk een blog starten

Als je je blog op een ander platform hebt gehost dan je website of je hebt helemaal geen blog, neemt WordPress dat probleem meteen weg. WordPress maakt het je makkelijk om hierin te opereren. Nieuwe pagina’s of berichten maken is een fluitje van een cent. Door simpelweg een pagina te maken als blog kan je daarin je nieuwe berichten laten zien.

Blog

 

6 – Je bent in goed gezelschap

WordPress is het grootste CMS van de wereld. Een aantal van de grootste bedrijven in de wereld hebben hun website draaien op WordPress. Zoals The Wallstreet Journal, Reuters, UPS en Samsung Camera. Maar ook voor kleine ondernemers is WordPress perfect. Hierin maak je een visueel aantrekkelijk, functioneel en mobielvriendelijke website.

 

Of je nu net bent begonnen of al een onderneming hebt die blijft groeien, je wil een website die met je meegroeit. En daar is WordPress. Wil je meer informatie over WordPress, hulp bij het bijhouden of hulp bij het maken van een website? Bel me, mail me, schrijf me of neem via een andere weg contact met me op zodat ik je kan helpen bij je website in WordPress.

Bron & informatie:
SpijkerOntwerp
Bewerkt: Donderdag 18 Mei 2017
Gepost: Dinsdag 16 Mei 2017