persbericht

Hoogopgeleide starters lopen niet warm voor ondernemerschap

Vastigheid boven avontuur: Nederlandse student zoekt zekerheid

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12468 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

student bedrijf starten

Hoogopgeleide Nederlandse studenten verkiezen de zekerheid van een vaste baan boven het ondernemerschap en werken bij een start-up. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van recruitmentplatform Business Talent Network (BTN) onder Nederlandse HBO- en WO-studenten.

Ruim de helft van de studenten (53,7 procent) hoopt na hun afstuderen een vaste baan te vinden. Vier op de tien (38,8 procent) beginnen hun carrière liever met een traineeship. Slechts 7,5 procent gaat voor het ondernemerschap. Dat laatste ligt onder het landelijk gemiddelde: van de huidige beroepsbevolking is ruim 12 procent zelfstandig ondernemer.

Loyaliteit
De gewenste zekerheid van een vaste baan vertaalt zich desondanks niet in loyaliteit en toewijding aan de nieuwe werkgever. De overgrote meerderheid (80,9 procent) rekent erop niet langer dan drie jaar bij zijn eerste werkgever werkzaam te zijn. De grootste groep (38,4 procent) rekent op een werkverband van twee tot drie jaar.

Start-ups zijn niet bijzonder populair onder starters op de arbeidsmarkt. De meeste studenten (52,5 procent) willen aan de slag in de corporate wereld, gevolgd door het mkb (27,4 procent). Slechts een op de vijf studenten kiest voor het avontuur bij een start-up.

Bron & informatie:
businesstalentnetwork.nl
Bewerkt: Maandag 15 Mei 2017
Gepost: Maandag 15 Mei 2017