blog

Blog Presenteren

Tips voor presenteren met meer zelfvertrouwen

Post en deel ook jouw blog. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Martiena de Graaf
ondernemer
Biddinghuizen, Flevoland

Training & Coaching
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12449 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Presenteren met zelfvertrouwen is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Er zal altijd een twijfel in iedere presentator zijn, met de vraag ‘doe ik het wel goed doet?’, ‘vindt het publiek het wel leerzaam of leuk?’ ‘Is de organisatie wel tevreden of hadden zij andere verwachtingen gehad over de presentatie’. Niets is vervelender dan na afloop te horen, dat er op één van deze bovenstaande vragen 'nee' is geantwoord. Is dit een keer gebeurt, dat komt er een behoorlijke 'deuk' in je zelfvertrouwen. Om deze 'deuk' goed te kunnen herstellen heb je een succes ervaring nodig, zodat je weer durft te presenteren. Het kan ook zijn dat je door de basisschool of middelbare school een 'barst' hebt opgelopen, omdat je een spreekbeurt moest geven voor je klasgenoten. Natuurlijk zijn er nog meerdere mogelijkheden, waardoor je weinig zelfvertrouwen hebt. In deze blog gaan we drie zelfvertrouwen tips behandelen.

Zelfvertrouwen tips:
> Door een goede voorbereiding voorkom je verrassingen. Je voelt je door een goede voorbereiding beter voorbereid! Check tijdens de voorbereiding bij de organisatie of contactpersoon wat ze precies van jou verwachten, pas hier vervolgens de presentatie op aan.
> Door je te verdiepen in het onderwerp, weet je waarschijnlijk op alle vragen antwoord, die het publiek aan jou gaat vragen. Tevens kan je op jezelf vertrouwen omdat je alle informatie kent, die je gaat behandelen. Liever te veel voorbereidt, dan te weinig.
> Door een goede succes ervaring leer je weer hoe je met plezier kan presenteren. Je wilt namelijk niet weer in dezelfde situatie terecht komen. Je kan een succes ervaring krijgen door te presenteren voor mensen die je vertrouwt, jezelf te laten filmpen en kritisch naar jezelf te kijken of door een training te volgen bij Echt Presenteren. Wij hebben bij Echt Presenteren een Training Presenteer met Plankenkoorts en Zelfvertrouwen, om weer vrijer te kunnen presenteren.

Dit waren drie belangrijke zelfvertrouwen tips. Wil je meer tips krijgen over zelfvertrouwen krijgen, kom dan naar één van onze trainingen die wij zelf organiseren. Tot dan bij Echt Presenteren!

Echt Presenteren - Martiena de Graaf

Bewerkt: Donderdag 20 April 2017
Gepost: Donderdag 20 April 2017