persbericht

Boekhouding app onmisbaar voor ZZP administratie

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door:
online
Arjan Nieuwbeerta
ondernemer
Groningen, Groningen

Online marketing

Bedrijf: Appwiki
Lid: Arjan Nieuwbeerta
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12468 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

De behoefte aan een boekhoudprogramma met mobiele app groeit explosief onder zzp’ers. Dat blijkt uit de nieuwste editie van de Boekhoudsoftware Keuzemonitor.

Boekhoudsoftware Keuzemonitor

Dit is een periodiek onderzoek naar hoe Nederlandse zzp’ers en mkb’ers boekhoudsoftware kiezen, uitgevoerd door Software Vergelijken. Het belang van een mobiele app bij de keuze van een boekhoudprogramma blijkt maarliefst met 66 procent gegroeid ten opzichte van de eerste Keuzemonitor in 2016.

Toename van zakelijke apps

“Toch is deze stijging niet zo gek, aangezien er in het algemeen een toename is van smartphonegebruik en deze steeds vaker zakelijk wordt gebruikt”, zegt Arjan Nieuwbeerta, CMO van Software Vergelijken. “Er zijn dan ook steeds meer apps beschikbaar die mobiel zakendoen mogelijk maken. De Kamer van Koophandel bijvoorbeeld, heeft in januari met KvK Connect een app gelanceerd waarmee zzp’ers in contact kunnen komen met andere zzp’ers en nieuwe opdrachtgevers. Zzp’ers lijken dus ook van de boekhoudsoftware aanbieders te verwachten dat zij een mobiele app hebben.”

Bankkoppeling wint aan populariteit onder zzp’ers

Verder groeit er onder zzp’ers de behoefte om een boekhoudprogramma te koppelen met de bank. Ook dit hangt samen met de mobiliteit van de zzp’er. Ze willen altijd en overal inzicht in je openstaande facturen en geboekte uitgaven hebben. Boekhoudsoftware met een bankkoppeling biedt hen dit.

Ook digitale facturatie neemt toe

Uit het onderzoek blijkt verder dat steeds meer zzp'ers kiezen voor digitale facturatie. Zo worden de functies online facturen versturen en facturen als pdf versturen steeds vaker gebruikt om een programma te vinden voor de zzp administratie. Deze stijging kan worden verklaard door de trend dat steeds meer boekhoudprogramma’s UBL Ready zijn, en dus in de automatische facturatiebehoefte van zzp’ers kunnen voorzien.

Mkb’ers willen administratie automatiseren en ondersteuning bij internationaal zakendoen

MKB'ers kiezen vaker voor een boekhoudprogramma met functies die administratieve taken automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan tijdbesparende functies als Scan & herken en het kunnen opstellen van betalingsherinneringen. Daarnaast hebben MKB'ers meer behoefte aan administratieve ondersteuning van internationaal zakendoen. Zo blijkt de behoefte aan een boekhoudprogramma dat overweg kan met vreemde valuta, veel groter onder mkb’ers dan zzp’ers. Daarnaast vinden Mkb’ers btw verlegd factureren, het overhevelen van de btw naar de buitenlandse afnemer, belangrijker dan zzp’ers.

Boekhoud Keuzemonitor Infographic

Bron & informatie:
Software Vergelijken
Bewerkt: Donderdag 06 April 2017
Gepost: Donderdag 06 April 2017