persbericht

Haarlemmermeer en Kampen winnaars 'Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2016' verkiezing

Winnaars gehuldigd tijdens Landelijk Zwerfafvalcongres 'Het Rendement van Schoon'

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12587 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

winnaars schoonste gemeenten

Tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres 'Het Rendement van Schoon' in Media Plaza te Utrecht vond vandaag de uitreiking plaats van 'Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2016'. De gemeente Haarlemmermeer werd door Stichting Nederland Schoon bekroond tot de winnaar in de categorie 'grote gemeenten' van deze verkiezing. De gemeente Kampen werd tot winnaar bekroond in de categorie 'middelgrote gemeenten'. Tevens werd de Grootste Stijger 2016 bekendgemaakt. Winkelgebied Stevensbloem in Leiden heeft ten opzichte van vorig jaar de grootste verbetering laten zien op de ranglijst van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing. Voor de verkiezing zijn afgelopen maanden 559 winkelgebieden onderzocht in 63 verschillende gemeenten.

Tijdens het congres, een initiatief van Gemeente Schoon i.s.m. NederlandSchoon, werd het motto 'Praktisch Schoon' vanuit verschillende perspectieven bekeken. Met name hoe samenwerking kan bijdragen aan het succes van zwerfafvalpreventie. Zo waren recreatie en zwerfafval, centrumgebieden, afval langs de weg, gedragsbeïnvloeding en de Zwerfafvalvergoeding belangrijke punten op de agenda. Het congres stond niet alleen in het teken van het probleem zwerfafval, maar ook de voordelen van schoon kwamen uitgebreid aan bod. Zo inspireerde trendwatcher en filosoof Ruud Veltenaar het publiek om op een andere manier tegen de zwerfafvalproblematiek aan te kijken.

Helene van Zutphen, directeur NederlandSchoon: "Wij zijn trots op de vierde editie van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing! We merken dat elk jaar de aandacht voor deze verkiezing toeneemt. Ook het aantal deelnemende gemeenten is dit jaar aanzienlijk toegenomen van 36 gemeenten in 2015 naar 63 gemeenten in 2016." Helene benadrukt het belang van zwerfafvalpreventie: "als we het schoon houden, hoeven we het ook niet op te ruimen!"

Grote gemeenten met de Schoonste Winkelgebieden 2016
De gemeente Haarlemmermeer is tijdens het congres door Stichting Nederland Schoon uitgeroepen tot 'Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2016'. Hiermee bleef de eerste prijs voor de gemeentes Apeldoorn en Zwolle uit, die goed waren voor de tweede en derde plek. De winkelgebieden in de gemeente Haarlemmermeer scoren buitengewoon goed op voldoende afvalbakken, de kwaliteit van de bestrating, de groenvoorziening en een brede diversiteit van het winkelaanbod.

Foto: De gemeente Haarlemmermeer winnaar 'Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2016' met v.l.n.r. Wim Eweg (voorzitter Winkeliersvereniging), Marjolein Steffens-van de Water (wethouder Haarlemmermeer) en Saskia Witteveen (medewerker gemeente Haarlemmermeer) | Fotograaf: Frank van der Burg
 

Bron & informatie:
nederlandschoon.nl
Bewerkt: Woensdag 01 Maart 2017
Gepost: Donderdag 17 November 2016