persbericht

Cheesepop wint de Duits Nederlandse Prijs voor de Economie

Hollandse kaas in een nieuw jasje

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12493 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Cheesepop wint de Duits Nederlandse Prijs voor de Economie

Het Nederlandse Cheesepop heeft de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2016 gewonnen. Het bedrijf uit de Meern laat daarmee 23 andere kandidaten uit beide landen achter zich. De prijs werd dit jaar voor de negende keer door de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) georganiseerd.
 
Cheesepop brengt vanaf 2015 met succes een nieuw product op de Duitse markt: gepofte kaas zonder toevoegingen. Door een nieuwe productiemethode komt een krachtige kaassmaak naar voren. Nadat de gepofte kaas al twee jaar geleden in Nederland te koop was, ging het bedrijf vorig jaar de Duitse markt op. De popcorn van kaas is inmiddels bij Duitse groothandels en bij verschillende supermarktketens zoals EDEKA en real te verkrijgen.
 
"Cheesepop laat zien hoe je door een innovatieve productiewijze een oer-Hollands en traditioneel product kunt doorontwikkelen en in een nieuw jasje kunt steken", aldus DNHK-directeur Günter Gülker. „Wij zijn heel blij met deze onderscheiding. Duitsland is voor ons bedrijf groeiland nummer één en nu de springplank voor de rest van Europa", reageerde Gert-Jan Rutgers, CCO van Cheesepop. Hij kreeg de prijs overhandigt uit handen van de Nederlandse ambassadrice Monique van Daalen.
 
Naast Cheesepop waren er drie andere bedrijven genomineerd voor de onderscheiding: de Duitse producent van elektronische componenten voor railvoertuigen Vossloh Kiepe, projectontwikkelaar OVG Real Estate en het Venloos transport- en logistiekbedrijf Cabooter.
 
De Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie is een onderscheiding voor bedrijven die zich onderscheiden in het grensoverschrijdende bedrijfsleven. Dit jaar vond de uitreiking plaats in het Gemeentemuseum Den Haag. 


Foto: De Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2016 overhandigde de Nederlandse ambassadrice Monique van Daalen (in het midden) aan Gert-Jan Rutgers van Cheesepop (links). Ook in beeld zijn de Duitse ambassadeur in Nederland, Dirk Brengelmann, (rechts) en de andere drie genomineerden. 

Bron & informatie:
Duits-Nederlandse Handelskamer
Bewerkt: Vrijdag 04 November 2016
Gepost: Vrijdag 04 November 2016