tutorial

Concept stores bieden jonge ondernemers een kans

Tip voor jonge creatieve ondernemers

Post en deel ook jouw tutorial. Log hier in! of word hier lid!
Door:
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12485 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

De mooiste ideeën en succesvolle bedrijven beginnen meestal op een zolderkamertje ergens achteraf. De jonge ondernemer bedenkt iets waarvan hij of zij denkt dat de rest van de wereld het nodig heeft, alleen moet iedereen er nog van overtuigd worden. Als jonge ondernemer is het lastig om met een product of label de diepte in te duiken en te gaan werken met een mega start kapitaal. De banken geven in deze tijd niet meer zo snel een lening en crowdfunding staat wat dat betreft nog in de kinderschoenen. Met de huidige trend aan concept stores tegenwoordig is dat ook niet meer nodig, want die bieden jonge ondernemers de uitgelezen kans om hun merk te laten groeien.

Concept stores zijn (tijdelijke) winkels en eigenlijk shop-in-shops. Jonge ondernemers met een eigen label kunnen een eigen ‘plekje’ huren in de (tijdelijke) winkel en worden zo blootgesteld aan een groot publiek. Dit breng natuurlijk veel voordelen met zich mee, omdat de kosten op deze manier laag blijven voor de jonge ondernemer en de publiciteit hoog is. De jonge ondernemer hoeft zelf op deze manier geen winkelpand, personeel en de daarbij behorende kosten te betalen. Het creatieve en unieke gehalte van concept stores zijn zeer aantrekkelijk en zorgen dagelijks voor een groot publiek voor de jonge ondernemer op verschillende locaties. Op deze manier wordt er steeds meer ingekomen gegeneerd door de jonge ondernemer en krijgt deze de kans om op een natuurlijk manier aan de groei van zijn label te werken.

Eén bekend voorbeeld van een vaste concept store is bijvoorbeeld Hutspot in Amsterdam maar ook de tijdelijke POUSH stores in Noordwijk en Wassenaar behoren tot de hotspots op het gebied van concept stores. Met meerdere labels die worden ‘vertegenwoordigd’ in deze stores is het voor jonge ondernemers zeker een bezoekje waard, al is het alleen maar om inspiratie op te doen. 

Posted by R. Boer

 
Bewerkt: Maandag 23 Mei 2016
Gepost: Zaterdag 21 Mei 2016

Lees ook: