persbericht

Startup maakt individuele bijlessen betaalbaar en toegankelijk

Prijswinnende ondernemer Danique Wiltink lanceert online platform voor tutoren

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12468 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Danique Wiltink Nimbles
Danique Wiltink

Bijles, huiswerkbegeleiding en citotraining. Het aanbod is enorm, maar waar vind je nou de beste tutor voor je kind tegen een eerlijke prijs? Aan die onduidelijkheid komt vanaf nu een eind met Nimbles: een nieuw online platform dat ouders, private tutors, bijlesdocenten en remedial teachers in record tempo met elkaar in contact brengt. Het platform gaat na een succesvolle pilot volgende week live in Amsterdam & Rotterdam.

Groeiende markt
Nimbles speelt met haar platform in op de veranderende manier waarop vraag en aanbod bij elkaar komt. In Nederland heeft meer dan 8% van de leerlingen in het voortgezet onderwijs huiswerkbegeleiding, bijles of examentraining. Ook de vraag naar individuele begeleiding voor leerlingen in het basisonderwijs groeit snel. Via het platform kunnen ouders eenvoudig een gescreende tutor vinden die hun kind individueel helpt en ondersteunt bij zijn schoolwerk, zonder tussenkomst van een dure bijlespraktijk. Doordat de tutoren zelf hun uurtarief mogen bepalen is er voor iedere portemonnee wel een passende oplossing. De leerling beoordeelt na afloop de tutor zodat de kwaliteit van de begeleiding inzichtelijk wordt voor anderen.  

Een vliegende start
Vorig jaar presenteerde founder Danique Wiltink (31) haar idee voor Nimbles op TedX Amsterdam Women en won de Startup Awards. Nimbles zou naar haar zeggen dé oplossing zijn voor de wachtlijsten die zij al jaren had in haar eigen bijlespraktijk Didactique. "Ouders weten niet meer waar ze goede begeleiding kunnen vinden omdat er zoveel aanbod is, veelal in groepen, tegen hoge tarieven en zonder aandacht voor de individuele leerling. Tutoren daarentegen hebben moeite zich te presenteren aan ouders en gaan vaak werken bij een bijlespraktijk waar ze weinig betaald krijgen: zonde. Met Nimbles zijn ouders goedkoper uit voor individuele begeleiding en krijgen tutoren meer betaald: win-win dus. En ja, ik disrupt eigenlijk mijn eigen markt", aldus Wiltink. 

Europese ambities
Na een succesvolle pilot is Nimbles nu klaar om te schalen. Amsterdam & Rotterdam zijn de eerste steden maar het team achter Nimbles wil in rap tempo landelijke dekking krijgen en daarna haar vleugels in Europa uitslaan. Naast de Tedx Amsterdam Women startup awards is Danique Wiltink ook een van de finalisten van The Next Women Pitchcompetitie welke op 23 mei plaats zal vinden tijdens de jaarlijkse innovation summit. 

Bron & informatie:
nimbles.com
Bewerkt: Donderdag 19 Mei 2016
Gepost: Donderdag 19 Mei 2016