persbericht

Middag luilekkerland in eigen huis

Startups zoeken elkaar op en Metro’s Iris ondervond aan den lijve hoe relaxed dat kan zijn.

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12485 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Nu gaan wij samen even héél diep in- en uitademen”, fluistert masseuse Eugénie in mijn oor. Haar adem ruikt naar kersen.  Ze voegt woord bij daad en inhaleert een flinke portie O2, ik volg haar voorbeeld. Ze heeft net haar draagbare massagetafel de vier trappen omhoog naar mijn appartement gesleept -„even bijkomen, hoor”- en mijn woonkamer omgetoverd tot een klein massageparadijs, met een brandend wierookstokje op tafel en haar favoriete New Age-cd op volume 10 om echt ‘helemaal te kunnen ontspannen’. Terwijl ze haar handen warm wrijft, kijk ik met een schuin oog naar schoonmaker Kamil die mijn kroonluchter met zijn plumeau aanpakt, waarna hij mijn koelkast en de vuile vaat van een dag of vier eens goed onder handen neemt. Met rubberen handschoenen en een grote glimlach, „ik voel me altijd heel chill wanneer ik afwas”, zo knikt hij me toe. De UvA-student uit Polen noemt dit het ideale bijbaantje en Amsterdammers zijn ‘pretty clean’, vindt hij. Gerustgesteld neem ik een slok van mijn smoothie en een dikke hap van mijn club sandwich, die delivery-guy Olivier net razendsnel heeft bezorgd, sluit daarna mijn ogen en geef me over aan de comfortabele handen van Eugénie. 

 

Luie dag
Bijvoeglijke naamwoorden schieten tekort, tijdens mijn ‘Lazy Day’-belevenis. Deze Lazy Day is het resultaat van een prille samenwerking tussen drie startups in Amsterdam, waar de samengebundelde krachten goed tot hun recht komen: Azenda levert de massage-therapeute, Deliveroo het eten en Book a Tiger de schoonmaakkracht. Ideaal voor iemand met een tikkeltje gespannen schouders, zin noch tijd om te koken en met het eenpersoonshuishouden van Jannie Steen. Het lijkt de perfecte vrije middag voor drukke Amsterdammers die verspreid over de dag aan hun verschillende trekken willen komen, maar het initiatief is nog wel in de experimentele fase. „We willen eerst kijken of er genoeg interesse is en dan kunnen we eventueel verder uitbouwen”, licht Maartje Niehof toe.

Uniek concept 
Ze is oprichtster van Azenda.com waar zorgprofessionals als masseurs en fysiotherapeuten, direct kunnen worden geboekt. Samen met een collega bedacht ze dit unieke concept en sloeg de handen ineen met de andere start-ups. „Iedereen was heel enthousiast en wilde graag meedoen.” Om zich te kunnen onderscheiden in ‘startupcity’ Amsterdam waar veel dezelfde soort start-ups zijn, „maar vooral om de consument een complete ontzorg- en relaxmiddag te bieden.” Als het initiatief aanslaat, gaat ze zeker met de ‘kangoeroes’ en ‘tijgers’ rond de tafel, „kijken of en hoe we deze samenwerking kunnen voortzetten.” En in de tussentijd kan iedereen ook een eigen ‘Lazy Day’ samenstellen, zo besluit ze, „te beginnen op onze website.” 

Tintelend
Doe je ogen maar weer open, fluistert Eugénie weer in mijn oor. Haar adem ruikt nog steeds naar kersen. Ik heb me laten leiden door je lichaam, verklapt ze. „Eerst voelde ik weerstand en spanning, alsof je een deadline had…” Maar haar drukpuntmassage deed wonderen. Zeker toen ze in mijn kuiten drukte, wat leidde tot een tintelend gevoel op sommige plekken. „Dat staat in verbinding met jeweetwel”, grinnikt ze. Bijna nog een onbedoeld gelukkig einde als bonus, zonder er iets voor te doen. Wat een lekkere luie middag. Mijn schouders voelen licht, een uitgebreide lunch wacht op mijn mond en mijn keuken is brandschoon. Nu de rest van het huis nog. 

StartupAmsterdam
Een startup -zonder streepje tussen start en up: op zijn Amerikaans- is een bedrijf waar (meestal technische) innovatie plaatsvindt en de ambitie heeft de wereld te veroveren, weet Bas Beekman van StartupAmsterdam. „Dat is de definitie die wordt gebruikt in Silicon Valley.” Toch wordt de term ook door veel andere beginnende ondernemingen gebruikt, het bekt gewoon lekker, „en straalt een bepaalde ambitie uit.” Er zitten ruim 700 startups in Amsterdam en dit aantal stijgt rap. Amsterdam is dan ook een populaire plek om zich te vestigen als startup, beter dan bijvoorbeeld Berlijn, „Amsterdam heeft een betere voedingsbodem met veel multinationals en investeerders die willen helpen.” 

Bron & informatie:
Iris Hermans, Metro
Bewerkt: Woensdag 02 Maart 2016
Gepost: Woensdag 02 Maart 2016