persbericht

nlgroeit: Doorgroei van het kleinbedrijf krijgt stimulans

Snellere toegang tot betere contacten, coaches en kapitaal

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12465 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

nlgroeit startende ondernemers

Deze maand is het landelijke programma nlgroeit gelanceerd. Nederland is een ondernemersland; er zijn veel startende ondernemers en er is veel aandacht voor ondernemerschap. Toch blijft Nederland achter met het aantal bedrijven dat daadwerkelijk doorgroeit. nlgroeit inspireert en activeert Nederlandse ondernemers om sneller te groeien en het faciliteert hen om die groei ook te kunnen verwezenlijken.

De impact van meer groei in het kleinbedrijf kan aanzienlijk zijn. Zo zou bijvoorbeeld met 5% meer groeiende bedrijven binnen drie jaar tijd 60.000 nieuwe banen en 3 miljard euro aan toegevoegde waarde extra worden gecreëerd, zo blijkt uit de vandaag verschenen publicatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en McKinsey & Company. Koningin Máxima, als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering, opende in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam het platform dat bij het programma hoort: nlgroeit.nl.

Het programma nlgroeit is er voor ondernemers uit het kleinbedrijf: ondernemers die leiding geven aan ondernemingen met 2-50 werkzame personen. Dit kleinbedrijf maakt een groot deel uit van de bedrijvenpopulatie in Nederland en levert een bijdrage van 30% van de bruto toegevoegde waarde en werkgelegenheid in de Nederlandse economie. De groei en welvaart in Nederland worden voor een belangrijk deel bepaald door deze kleine bedrijven. Het kent echter relatief weinig ondernemingen die doorgroeien. Het programma nlgroeit wil hierbij gaan helpen.

Digitaal platform
nlgroeit is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en NLevator en wordt gesteund door NL2025. Het platform nlgroeit.nl is een centraal onderdeel van het programma. Het vormt het fundament waar ondernemers informatie kunnen vinden over groeien, succesvolle voorbeelden, waar men vragen kan stellen, waar advies wordt gegeven en waar praktische tools worden aangereikt. Het is de plek waar groeiondernemers elkaar en de coaches en mentoren kunnen vinden, op basis van profielen en slimme zoekfuncties. Het moet een levendige community worden van groeiondernemers die elkaar helpen, maar waar nodig ook ondersteund en begeleid worden door coaches en mentoren.

Snelheid maken
Mark Rutte, minister-president: "Nederland staat nu weer in de top-5 van meest concurrerende economieën en we kregen van S&P onze triple-A status terug. Groeien staat op het prioriteitenlijstje van veel Nederlandse ondernemers op de derde plaats, na winst maken en zorgen voor continuïteit in de onderneming. Juist groei is essentieel voor de nieuwe banen die we zo hard nodig hebben. Meer en snellere groei van het MKB kan een grote bijdrage leveren aan het herstel van werkgelegenheid."

Claudia Zuiderwijk, voorzitter Raad van Bestuur van de Kamer van Koophandel over nlgroeit: “Veel meer ondernemers worden op deze manier actief gestimuleerd bij het verwezenlijken van hun ambities. We helpen ze de turbo te gebruiken en dus snelheid te maken. De economie trekt tenslotte weer aan. nlgroeit zorgt voor snellere toegang tot betere contacten, coaches, kapitaal en kennis. Zo maakt het programma vele ondernemers groter.”

Bron & informatie:
nlgroeit.nl
Bewerkt: Maandag 18 Januari 2016
Gepost: Maandag 18 Januari 2016