persbericht

Ondernemers weer druk met vuurwerkverkoop

én met oliebollenverkoop

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12501 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

vuurwerkverkoop ondernemers

Ondernemers die voor dit jaar een vergunning hebben gekregen voor het verkopen van vuurwerk zijn sinds deze week weer actief. De vereisten voor verkoop maar met name voor opslag van vuurwerk zijn de laatste jaren behoorlijk aangescherpt. Dit als gevolg van o.a. de vuurwerkramp in Enschede. Ondernemers die gaan verkopen moeten daarom behoorlijk investeren in met name de opslag van vuurwerk. Regels die voor de verkoop zelf gelden zijn o.a. dat er per klant niet meer dan 25 kilo verkocht mag worden. De verkoopdagen in 2015 zijn 29, 30 en 31 december.

Klant besteedt 80 euro aan vuurwerk
Er word de laatste weer meer vuurwerk verkocht. Vorig jaar gemiddeld 70 euro per klant en nu al voor dit jaar 80 euro per klant. Vooral siervuurwerk is populair. 

Afschaffing
Ondanks dat de verkoop stijgt gaan er stemmen op om consumentenvuurwerk af te schaffen. Dit i.v.m. veiligheid; elk jaar zijn er weer veel ongevallen n.a.v. het afsteken van vuurwerk. Gemeenten pleiten ervoor om als alternatief op centrale plekken in de stad vuurwerkshows aan te bieden. In enkele gemeenten in Nederland en Belgie is dit al het geval.

Oliebollenverkoop
Naast het vuurwerk is de oliebollenverkoop ook weer in volle gang. Hoewel hier geen veiligheidseisen voor zijn, dient er voor de verkoop vanuit een oliebollenkraam wel een vergunning bij de gemeente aangevraagd te worden.

Het AD teste ook dit jaar de Nederandse oliebol tijdens de Landelijke Oliebollentest. Ook dit jaar ging de prijs voor de bese oliebol naar de Rotterdamse ondernemer Richard Visser die met zijn geheime formule om de krenten zo gelijk mogelijk door het beslag te kunnen mengen elk jaar de winaar is. 

 
Bewerkt: Donderdag 31 December 2015
Gepost: Donderdag 31 December 2015