persbericht

Fair trade producten populair in kerstpakket

Ondernemers besteden 35 euro aan een kerstpakket

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12501 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

kerstman kerstpakket

De Nederlandse ondernemer besteed dit jaar meer aandacht aan de inhoud van de kerstpakketten van hun personeel dan voorheen. Verantwoorde producten worden daarmee populairder. Fair trade en duurzame producten vinden gretig aftrek. De kosten van het kerstpakket blijven daarbij gelijk aan de uitgaven van vorig jaar. Per pakket geeft de ondernemer gemiddeld 35 euro uit.

Regionale uitjes
Naast duurzame producten worden er steeds vaker dagjes uit in het pakket gedaan. Hierbij worden vooral activiteiten in eigen regio uitgedeeld. Dit deels om de reiskosten voor de ontvanger laag te houden, maar ook om colega ondernemers in de regio te steunen. Activiteiten zijn zoal: een high tea, een lunch of diner, een dagje sauna, wijnproeven of een beautybehandeling. 

Cadeaubonnen niet gewild
Cadeaubonnen zijn dit jaar niet populair. Dit heeft met name te maken met de onzekerheid over de waarde ervan. Veel grote warenhuizen verkeren in moeilijkheden en wisselen cadeubonnen niet altijd meer in. Dit werd deze week nog eens duidelijk toe aangekondigd werd dat het warenhuis V&D failliet dreigt te gaan.

 
Bewerkt: Donderdag 24 December 2015
Gepost: Donderdag 24 December 2015