persbericht

Mannen shoppen meer bij webwinkels dan vrouwen

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12485 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

Mannen shoppen meer bij webwinkels dan vrouwen

Mannen kopen vaker iets bij een webwinkel dan vrouwen en geven ook meer geld uit. Dit en meer resultaten lees je in dit onderzoek van het CBS op het online koopgedrag van Nederlanders. Hoewel het aandeel e-shoppers tussen mannen en vrouwen niet veel verschilt, blijken mannen actiever dan vrouwen. Zij kopen vaker online en geven gemiddeld ook meer geld uit. Zo heeft 9 procent van de mannen meer dan tien keer iets online gekocht in de afgelopen drie maanden, tegen 4 procent van de vrouwen. Ook had 9 procent van de mannen en 4 procent van de vrouwen in die periode in totaal duizend euro of meer uitgegeven. Mannen kopen online vaak duurdere soorten producten of diensten dan vrouwen, zoals elektronica, software, hardware of financiële producten. De meerderheid van de online shoppers koopt net als in voorgaande jaren vooral kleding of schoenen, reizen, en kaarten voor evenementen online.

Vooral 25- tot 45-jarigen shoppen online
In 2015 kocht 77 procent van de personen van 12 jaar of ouder wel eens online. Dat komt neer op 11,1 miljoen mensen. In 2012 waren dat er nog ongeveer 10 miljoen. Vooral 25- tot 45-jarigen kopen graag online: 92 procent van deze leeftijdsgroep geeft aan dat ze in de twaalf maanden voorafgaand aan het onderzoek online goederen of diensten hebben gekocht. Het aandeel e-shoppers boven de 45 jaar is de afgelopen jaren echter het meest toegenomen. Zo koopt inmiddels ook ruim de helft van de 65- tot 75-jarigen en een op de vijf 75-plussers wel eens wat via internet.

Tussen de 100 en 500 euro
In 2015 had 58 procent recent (de drie maanden voor het onderzoek) wat online gekocht. In 2012 was dat nog 50 procent. In die drie maanden had meer dan de helft (55 procent) van deze recente e-shoppers ten minste drie keer iets online besteld, Het bedrag dat in die periode werd uitgegeven lag meestal tussen de honderd en vijfhonderd euro (40 procent) of tussen de vijftig en honderd euro (27 procent).

Omzet
De omzet van online shoppen steeg sterker dan die in de traditionele aankopen in de winkels. In de eerste negen maanden van 2015 was de online omzet 19 procent hoger dan in dezelfde periode in 2014, terwijl de totale detailhandel maar 1 procent meer omzette. Bij 35 procent van de bedrijven kunnen klanten via de website bestellen, boeken of reserveren.

Bron & informatie:
CBS
Bewerkt: Donderdag 24 December 2015
Gepost: Woensdag 23 December 2015