persbericht

Kamer van Koophandel stopt met community Hallo

Gebrek aan onderhoud doet site de das om

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12465 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

De Kamer van Koophandel stopt na 6 jaar met de community 'Hallo" voor starter en ondernemers. Aan het opzetten van de community haaft de KvK destijds veel geld gestoken. De website was bedoeld om ondernemers een platform te geven d.m.v. profielen en een forum. De website werd echter niet onderhouden door de KvK. Iedereen kon vrij posten met als gevolg dat leden door de vele reclameberichten de 'bomen door het bos' niet meer zagen. Nadat ook bleek dat er via de site valse paspoorten werden verkocht, heeft de Kvk besloten met de website te stoppen.

Hallo! niet enige community die faalt
De Kamer van Koophandel is overigens verre van de enige grote partij die de afgelopen 15 jaar veel geld heeft gestopt in het opzetten van een online community voor ondernemers. Om vervolgens na een aantal jaar te moeten besluiten ermee te stoppen.

De duurste die in mijn geheugen zit is Flametree van de ABN AMRO, in 2008 door een grote it-partij voor veel geld gebouwd. Waarna er geen geld meer was om de dramatisch functionerende website te verbeteren en goed in de markt te zetten. Zodat de site binnen 2 jaar al weer stopte.

Maar ook community-achtige projecten en onderdelen van de websites van andere partijen komen niet van de grond. Of leiden een kwijnend bestaan omdat er wel geld is gestopt in het opzetten van het forum, maar geen geld en tijd is voor het onderhouden ervan. De KvK heeft beslotenvan nu  door te verwijzen naar het ondernemersforum Higherlevel.nl dat tevens vanuit het Ministerie van Economische Zaken wordt gefinancierd en onderhouden.

StartendeOndernemers.nl, van ondernemers voor ondernemers
Ondernemers die de Hallo comunity nu gaan verlaten bieden we graag een account aan op StartendeOndernemers.nl. Dit platform voor de startende ondernemer is geen overheidsproject maar wordt door ondernemers zelf gedragen. Ondernemers zijn immers de beste coaches voor andere ondernemers. Door leden geplaatste content wordt hier zorgvuldig beheerd en geplaats bij de juiste doelgroep. StartendeOndernemers.nl is al actief sinds 2002 en geeft starters een solide basis.

 
Bewerkt: Maandag 14 December 2015
Gepost: Maandag 14 December 2015