persbericht

Nieuw opleidingsprogramma ondersteunt business leaders bij digitale transformatie

SparkOptimus en FD lanceren 'Executive Disruption=Growth Program'

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12465 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.

SparkOptimus en Het Financieele Dagblad lanceren begin 2016 een nieuw en uniek opleidingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld om business leaders te ondersteunen bij het vormgeven van digitale transformatie en technologische disruptie van hun industrie. Hiermee willen SparkOptimus en Het Financieele Dagblad de overgang naar nieuwe innovatieve business modellen binnen de Nederlandse economie versnellen. 

De huidige en toekomstige leiders staan voor complexe uitdagingen: mobile first, digital services, artificial intelligence, virtual reality, robotics, big data, wearables en de praktische vertaling daarvan naar nieuwe concepten, business modellen en (data gedreven) manieren van werken. Het realiseren van groei zal de komende jaren alleen mogelijk zijn voor partijen die gebruik weten te maken van de kansen die digitale en technologische disruptie biedt. Er zullen meer spelers als Uber, Booking en Adyen op de markt komen en veranderingen gaan steeds sneller. Om hieraan het hoofd te bieden, moeten bestaande organisaties transformeren. De urgentie van deze transformatie wordt door business leaders inmiddels wel gezien, maar het ontbreekt hen nog vaak aan toegang tot praktische kennis, relevante ervaring en tools die nodig zijn om deze transitie te realiseren.

Inspirerende en praktische tour
Het Executive Disruption=Growth Program biedt leiders een inspirerende en praktische tour langs bestaande en toekomstige digitale en technologische ontwikkelingen. We schetsen daarom niet alleen een toekomstvisie voor 2025 met de bijbehorende implicaties voor sectoren, organisaties en business modellen, maar maken ook concreet wat organisaties nu kunnen doen om deze ontwikkelingen te omarmen en in groei te vertalen. In het opleidingsprogramma krijgen business leaders de kans om van gedachten te wisselen met inspirerende sprekers. Deze mensen hebben, met hun brede visie op de toekomst en diepgaande praktijkervaring over transformaties, hun sporen verdiend. Na deze driedaagse opleiding hebben de deelnemers voldoende kennis, ervaring en middelen om digitalisering en nieuwe technologieën in te passen in hun bedrijfsstrategie en een blijvende voorsprong op hun concurrentie te behalen.

Tom Voskes en Alexandra Jankovich, managing partners SparkOptimus: "Disruptie is de nieuwe norm en samen met business leaders werken we dagelijks aan het realiseren van groei op het snijvlak van nieuwe technologie en business. Met de SparkOptimus Academy willen we deze praktische kennis graag breed delen, zodat bedrijven met behulp van nieuwe innovatieve business modellen kunnen accelereren."

Samenwerking SparkOptimus en FD
Het Executive Disruption=Growth Program is de eerste opleiding van de SparkOptimus Academy en start begin 2016. SparkOptimus werkt hierin samen met Het Financieele Dagblad. Het FD zich richt op ondernemend Nederland en daarmee op de business leaders waarvoor het opleidingsprogramma bedoeld is. Jan Bonjer, hoofdredacteur van het FD:"Voor ons is de samenwerking relevant, omdat we de ambitie hebben om een educatieve tak op te zetten. Wij bieden onze lezers een voorsprong in de vorm van nieuws, kennis en een netwerk. Instappen in het opleidingsveld sluit hier uitstekend bij aan."

Bron: Fd.nl
Bewerkt: Maandag 19 Oktober 2015
Gepost: Maandag 19 Oktober 2015