persbericht

15 mythes over de circulaire economie doorgeprikt

MVO Nederland grijpt de Dag van de Duurzaamheid aan

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12282 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.
Dag van de Duuraamheid Circulaire economie MVO

MVO Nederland grijpt de Dag van de Duurzaamheid aan om de mythes van de circulaire economie door te prikken. Circulair ondernemen staat flink in de belangstelling, maar lang niet altijd is helder wat daarmee wordt bedoeld. Circulair ondernemen is slim omgaan met afval, zegt de één.  Leven zonder afval kost veel te veel tijd, denkt de ander. MVO Nederland vroeg 15 experts welke mythes zij vaak tegenkomen. In de online publicaties ’15 mythes van de circulaire economie’ worden die vakkundig weerlegd.

Bij de vijfde Ray Andersonlezing die MVO Nederland en Interface jaarlijks organiseren, staat in 2015 het thema ‘Zin en onzin van de circulaire economie’ centraal. Keynote speakers Coert Zachariasse (Delta Development Group) en Marius Smit (Plastic Whale) laten zien hoe zij de circulaire economie in praktijk brengen. Na lancering van de publicatie door dagvoorzitter Lars Moratis en Michel Schuurman (MVO Nederland) gaan de deelnemers aan de lezing over de mythes met de auteurs in gesprek.

Doelstelling van de publicatie is misvattingen rond de circulaire economie door te prikken en ondernemers te overtuigen van de kansen. Door over te stappen naar een circulair systeem, is aanzienlijke economische winst te halen, ontstaan nieuwe banen en neemt de vernietiging van onze leefomgeving af. De onterechte aanname leeft vaak dat eerst ‘de ander’ in beweging moet komen: de overheid, grote bedrijven, kleine bedrijven…..  MVO Nederland stelt daar tegenover dat ondernemers zelf hun toekomst in de hand hebben. In de Community of Practice Circulair Ondernemen kunnen ondernemers zelf aan de slag.

De online publicatie ’15 mythes van de circulaire economie’ kunt u hier raadplegen.

De mythes: een overzicht

Bron & informatie:
MVO Nederland
Bewerkt: Vrijdag 09 Oktober 2015
Gepost: Vrijdag 09 Oktober 2015