persbericht

Vijf bedrijven genomineerd voor Nederlands Duitse Prijs voor de Economie 2015

Verkiezing op website Handelskamer van start

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12493 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.
Nederlands Duitse Prijs voor de Economie

Vijf bedrijven zijn genomineerd voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie 2015. Met ingang van vandaag kan er gestemd worden op mediabureau Cape Rock, studentenuitzendbureau SUSA, bouwconcern Wayss & Freytag, ehealth-aanbieder Minddistrict en kredietplatform Zencap. Een jury van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) nomineerde hen uit in totaal 31 aanmeldingen. De verkiezing op de website van de Handelskamer,www.dnhk.org, duurt nog tot en met 30 oktober 2015.

De Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie is dit jaar voor de achtste keer door de Handelskamer uitgeschreven om bijzondere innovaties en successen binnen het grensoverschrijdende bedrijfsleven in de schijnwerpers te zetten. Het is de meest gerenommeerde onderscheiding op dit gebied. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door de Duitse audiospecialist Teufel, die met een klein team van vanuit Berlijn de Nederlandse online-audiomarkt wist te veroveren.

 

“Ook dit jaar hebben wij een groot aantal kwalitatief hoogwaardige inzendingen binnengekregen”, zegt DNHK-voorzitter Ab van der Touw. De jury had volgens hem dan ook geen gemakkelijke opgave. “Uiteindelijk hebben we voor deze vijf kandidaten gekozen omdat zij ieder op hun eigen wijze staan voor succesvolle bedrijfsactiviteiten met een grensoverschrijdend karakter.” Alle genomineerden laten volgens de DNHK op een bijzondere manier zien hoe je als onderneming accenten kunt zetten in het bilaterale bedrijfsleven.

Zoals mediabureau Cape Rock, dat de Duitse televisiezender ZDF begeleidde bij de lancering van hun nieuwsformat heute+, dat zich richt op een jong publiek, door het verspreiden van video nieuwsberichten naar mobiel. Voor dit nieuwe format ontwikkelde het Amsterdamse bureau een responsieve logo, de programma-vormgeving, een infographics-toolkit en een virtuele studio. Ook werd er speciale muziek voor het programma ontwikkeld. De uitdaging voor Cape Rock bestond erin om een nieuwe, urbane stijl te ontwikkelen die een jong publiek aanspreekt maar toch ook nog steeds bij het merk ZDF past.

Studentenuitzendbureau SUSA uit Utrecht ontwikkelde in Nederland het Poolconcept, waarbij de flexibiliteit van studenten wordt ingezet om te voorzien in de dagelijks veranderende klantbehoefte van bedrijven als Miele, CZ en Essent. Samen met Telekom Deutschland heeft SUSA dit concept geschikt gemaakt voor de Duitse markt. Inmiddels werken ruim 350 SUSA-studenten verdeeld over vijf Duitse steden voor Telekom Deutschland. Werving en personeelsplanning organiseert SUSA volledig vanuit haar hoofdkantoor in Utrecht. Door de succesvolle samenwerking met Telekom is SUSA nu ook in gesprek met andere Duitse bedrijven.

Ingenieursbureau Wayss & Freytag Ingenieurbau AG bouwt samen met Weyss & Freytag Spezialtiefbau AG en BAM Infra, alle drie onderdeel van de Koninklijke BAM Groep, een nieuwe vijfde sluiskamer in het Noord-Oostzeekanaal bij het Duitse Brunsbüttel. Dit project is het grootste waterbouwkundige werk dat momenteel in Duitsland wordt uitgevoerd. Door het internationale projectteam profiteren diverse onderaannemers uit beide landen van het project. Veel bedrijven, zowel uit Nederland als uit Duitsland, krijgen door deze samenwerking voor het eerst toegang tot de buurmarkt.

Minddistrict is als aanbieder van e-mental-health al enige tijd met een eigen GmbH actief op de Duitse markt. Begonnen als Nederlandse startup, is het inmiddels een gezond bedrijf met een stabiele omzetgroei. Het onlangs gesloten partnership met de Duitse ziekenhuisketen Asklepios-Kliniken zou weleens een keerpunt kunnen betekenen in de adoptie van ehealth in Duitsland. Niet alleen voldoet Minddistrict aan de strenge Duitse regels voor gegevensbescherming, het bedrijf weet ook continu te innoveren, aangedreven door wensen uit beide markten. Bovendien participeert Minddistrict in verschillende grensoverschrijdende onderzoeksprojecten.

De Duitse startup Zencap is de snelst groeiende online marktplaats voor bedrijfsfinanciering in Europa. In tijden dat banken amper nog krediet verlenen aan mkb-bedrijven biedt Zencap een uitkomst. Bedrijven kunnen binnen 15 minuten een kredietaanvraag indienen en krijgen binnen 48 uur een door ervaren risicoanalisten opgestelde terugkoppeling. Bij gebleken geschiktheid wordt een campagne gestart om geld op te halen bij particuliere en institutionele beleggers. In de zeven maanden dat Zencap nu in Nederland actief is, heeft het bedrijf al 60 ondernemers aan ruim vier miljoen euro krediet geholpen.

De winnaar van de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie 2015 wordt op donderdag 5 november 2015 tijdens een feestelijke bijeenkomst in het hoofdkantoor van netbeheerder Tennet in Arnhem bekendgemaakt.

Bron & informatie:
Duits-Nederlandse Handelskamer
Bewerkt: Maandag 05 Oktober 2015
Gepost: Maandag 05 Oktober 2015