persbericht

Nederlandse startup gaat strijd aan met internetgiganten

Eindproduct wordt gerealiseerd d.m.v. crowdfunding

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12493 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.
Qube

"Gelooft u dat we over vijf jaar nog steeds zelf documenten moeten opslaan? Gelooft u dat we tegen die tijd nog steeds naar bestanden moeten zoeken en die aan anderen moeten verzenden? Nou, wij niet! "Dit zijn de woorden van Hardy Schuerhoff, CEO van de nieuwe start-up Qube. Schuerhoff gaat hiermee rechtstreeks de strijd aan met gevestigde grote merken als Google Drive, Trello, Dropbox, Slack en Evernote.

Qube wil de nieuwe standaard worden om mensen en bedrijven in al hun verschillende rollen aan te sluiten. In Schuerhoffs visie zijn alle huidige oplossingen hopeloos verouderd. "Ze voldoen gewoon niet aan de behoefte van vandaag." Elke dag ontvangen we grote hoeveelheden informatie die we vervolgens ergens moeten opslaan. Tegen de tijd dat we het weer nodig hebben, zoeken we het op en versturen het naar de persoon die erom vraagt. Wist u dat ieder mens ongeveer drie kwartier per dag verspilt aan zoeken? Tel daarbij op de tijd die nodig is om actief informatie te delen met anderen en we verspillen minstens een uur per dag aan het zoeken en verzenden van gegevens.

Het idee achter Qube
Schuerhoff vindt dat iedereen altijd zou moeten kunnen werken met dezelfde actuele informatie. Rommelige self-made directory-structuren op eigen computers of op servers behoren daarbij tot het verleden. Cloud opslag-systemen, met allemaal hun eigen verschillende log-ins, zijn overbodig en zelfs email is niet meer nodig. Iedereen heeft volledige controle over zijn eigen informatie en heeft daarbij gemakkelijk toegang tot alle informatie die hij of zij verder nog nodig heeft. Dit alles moet mogelijk zijn met slechts één log-in. Dit idee vormt de basis voor de ontwikkeling van Qube.

qube

Schuerhoff denkt hiervoor de oplossing te hebben bedacht. Met Qube creëer je je eigen persoonlijke (of zakelijke) omgeving en kun je anderen toegang geven tot (delen van) die omgeving. Elke Qube heeft een door specialisten ontworpen directory-structuur die op elk huishouden of ieder bedrijf van toepassing is. Via je eigen Qube heb je toegang tot (delen van) Qubes van anderen. De onderdelen van jouw Qube waar anderen op zijn aangesloten zijn altijd up-to-date en bovendien direct beschikbaar. Natuurlijk geldt andersom hetzelfde voor de Qubes van anderen waar jij toegang toe hebt. En dat betekent dat je nooit meer ergens anders hoeft in te loggen. Daarmee zorgt Qube ervoor dat alles op een eenvoudige en efficiënte manier is georganiseerd en bovendien verlies je geen tijd meer aan het zoeken naar bestanden.

Crowdfunding op Kickstarter
Hoewel de software inmiddels in ontwikkeling is, heeft Schuerhoff extra middelen nodig om zijn product te voltooien. Om deze reden wordt Qube vandaag op Kickstarter in de VS geïntroduceerd. Schuerhoff: "We denken dat Kickstarter een goede manier is om onze doelgroep te bereiken en tegelijkertijd betrekken we ons publiek bij wat we aan het doen zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat Qube de manier waarop we omgaan met informatie zal veranderen. We hopen te ervaren dat onze doelgroep het met ons eens is."

Meer informatie over Qube is te vinden op www.Qube.org

De Kickstarter pagina is hier te vinden: 

https://www.kickstarter.com/projects/qubetoday/qube-connect-for-life.

Bron & informatie:
Van Houten PR
Bewerkt: Vrijdag 25 September 2015
Gepost: Woensdag 23 September 2015