persbericht

Ondernemerschap voor allochtonen

IMK biedt Stichting Itomtaal gebruik I’M OK pakket aan

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12465 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.
boeken

Het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, heeft de stichting Itomtaal aangeboden om het cursusmateriaal van I’M OK, de online basisopleiding voor ondernemers, te gebruiken voor de cursus "Ondernemerschap voor allochtonen". Itomtaal verzorgt al langere tijd taalcursussen NT2 voor inburgering en staatsexamens en is onlangs in de gemeente Emmen gestart met een project om 11 deelnemers op te leiden tot ondernemer. Stichting Itomtaal was blij verrast met de volledigheid van de online basisopleiding voor ondernemers die IMK al langer aanbiedt en benaderde ons met de vraag of zij het materiaal mochten gebruiken in de klassikale, ondernemersgerichte lessen.


Een jaar lang zal een groep van 11 deelnemers kosteloos gebruik mogen maken van het online opleidingspakket van IMK.  Na afloop van het traject zal door middel van feedback van cursisten en een evaluatie met Itomtaal worden bekeken of en waar het opleidingsmateriaal aangevuld of aangepast dient te worden. Niet alleen deelnemers verrijken hiermee hun kennis, maar ook IMK kan deze testcase benutten om het kwaliteitsniveau van haar producten te verhogen en een nog betere aansluiting te vinden op de doelgroep.

De 11 deelnemers in Emmen hebben net de aanloopfase in hun taalcursus afgewikkeld. Na een screening zijn bij de groep toetsen afgenomen om het taal- en rekenniveau vast te stellen. Het echte lesgeven is begonnen. De deelnemers zullen twee keer per week bij elkaar komen om lessen te volgen.

I’M OK
IMK heeft de online basisopleiding I’M OK ontwikkeld om startende ondernemers goede handvatten te bieden voor een gezond en toekomstbestendig bestaan. Een goede basiskennis op het gebied van ondernemerschap is immers essentieel om problemen in de toekomst te voorkomen. Helaas lopen veel ondernemers in de praktijk onnodig risico omdat relevante basiskennis ontbreekt. De opleiding I’M OK basis wordt volledig digitaal aangeboden en ondersteund met audio, video en tekstfragmenten en bestaat uit 7 modules.

Bron & informatie:
IMK
Bewerkt: Maandag 15 Juni 2015
Gepost: Maandag 15 Juni 2015