persbericht

Een eigen bedrijf beginnen?

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12468 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.
online printers

Wie een eigen bedrijf wil starten heeft vaak een heel goed idee wat hij wil. Hoe moet de onderneming eruit komen te zien, wat ga je doen en met wie? Maar bij het starten van een onderneming komt nog veel meer kijken. Je moet als startend ondernemer denken aan praktische zaken, zoals jezelf in de markt zetten en het voeren van een administratie. 

  

Bereid je voor! 

Stel voor je van start gaat een plan op. In dit ondernemingsplan zet je uiteen wat je precies wilt gaan doen, wat je doelen zijn en wat je hiervoor nodig hebt. Heb je financiering nodig, hoeveel tijd denk je kwijt te zijn aan je onderneming en welke omzet wil je behalen? Door deze zaken van te voren goed voor ogen te hebben, loop je op een later moment minder snel vast.

En ander belangrijk punt is natuurlijk je promotie. Je wilt graag dat potentiële klanten of opdrachtgevers je weten te vinden. Maar hoe wil je dat bereiken? Maak je een website, wil je adverteren of flyers maken of schakel je je netwerk in? Het beste is natuurlijk om alles tegelijk te doen, daarmee bereik je een zo groot mogelijke potentiële klantenkring. Een goede, pakkende naam verzinnen hoort daar ook bij. Een naam die past bij je product of dienst en bij wat je wit uitstralen, een goede naam is het halve werk. Hiernaast komt je bedrijfsnaam het best tot uiting met een pakkend logo. Een goede drukker kan je helpen met je folders, logo of flyers. Dit is zowel online als offline mogelijk, voorbeelden van online mogelijkheden zijn te vinden op onlineprinters en slimdruk. Door uw promotiematerialen efficiënt te bestellen, bespaart u een hoop tijd! 

  

Administratie en belastingen
Voor de meeste ondernemers is het niet het leukste klusje: de administratie. Wel is het iets wat dient te gebeuren. Al was het maar omdat het je werk vergemakkelijkt en je overzicht houdt over je inkomsten en gemaakte uren. De belastingdienst kan vragen naar de administratie van een onderneming en al naar gelang de grootte en omzet van een bedrijf is het voeren van een administratie veelal verplicht. Je administratie bijhouden hoeft niet moeilijk te zijn en kan al heel simpel door het bijhouden van uren en omzet in een spread sheet of excel bestand. 
Naast het voeren van een administratie is het doen van belastingaangifte in de meeste gevallen verplicht. De belastingdienst informeert je bij het starten van je bedrijf of je belastingplichtig bent.

 Het starten van een eigen bedrijf is een mooie en spannende onderneming. Er komt veel bij kijken, van het bedenken van naam en logo en het adverteren en promoten van je bedrijf tot het doen van belastingaangifte en het voeren van een administratie. Gelukkig hoef je veel dingen niet alleen te doen. De Kamer van Koophandel en de belastingdienst kunnen je informeren of praktische zaken. Een goede drukker kan je helpen met folders, flyers en visitekaartjes. Zo is een goed begin het halve werk!

Bron & informatie:
Onlineprinters.nl
Bewerkt: Zondag 21 Juni 2015
Gepost: Donderdag 26 Februari 2015