starter van de maand

Nellie Menger, Juist in Balans

Starter van de Maand

Post en deel ook jouw starter van de maand. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12468 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.
Nellie paard

Deze maand aandacht voor Nellie Menger uit Hemrik (Friesland). Haar achtergrond ligt in de bedrijfskunde en deeltijd werkt zij binnen dit kader in de zorg en welzijn sector. Met haar bedrijf Juist in Balans zet zij haar eerste stappen als ondernemer.

Mijn start als ondernemer
Ik ben Nellie Menger en ik woon in Hemrik (Friesland). Sinds 1 april ben ik officieel gestart met mijn eigen bedrijf “Juist in Balans”. Mijn bedrijf is een coach- en trainingsbureau met inzet van paarden. Ook wel spiegelen of paardencoaching genoemd. Ik geef coaching en training aan management, beginnende leidinggevenden, professionals, individuele deelnemers, ondernemers, teams en groepen.

Combinatie ervaring en passie
Ik ben gestart vanuit een ervaringsdeskundige positie in management en organisatie, coaching, kwaliteit en aansturing van teams. Daarnaast heb ik jarenlange ervaring als ruiter en paardentrainer. Ik ben opgeleid in management, in onder andere hogere bedrijfskunde en kwaliteit. Daarnaast ben ik gediplomeerd instructeur en gecertificeerd paardencoach. De bovenstaande combinatie van ervaring, opleiding en mijn passie voor ontwikkelen en opleiden, heeft mij doen besluiten om mijn bedrijf in paardencoaching te starten.

Ik wil mezelf onderscheiden, door in te zetten op kwaliteit, professionaliteit, ervaring, betrouwbaarheid, toegankelijkheid en daarnaast heel belangrijk, veiligheid. Werken met paarden kan onveilige situaties opleveren, vaak onverwacht maar met grote gevolgen. Door mijn kennis en ervaring ben ik in staat om veiligheid te garanderen. Ik heb mijn netwerk binnen de paardensport gebruikt om de juiste paarden en locaties te selecteren. 

Deeltijd ondernemen
Op dit moment ben ik ook nog in loondienst. Mijn bedrijf doe ik ernaast. Ik wil voor mezelf werken omdat ik altijd kansen zie, enthousiast word van nieuwe ontwikkelingen en graag zelfstandig mag werken en eigen besluiten mag nemen. Voor het schrijven van een ondernemersplan heb ik een bestaand format gebruikt en mijn kennis van bedrijfskunde toegepast.
 

Zonder hulp gestart
Mijn bedrijf heb ik zonder hulp opgestart. Om te starten met mijn bedrijf, heb ik geen groot kapitaal nodig gehad. Ik heb wel de nodige privé-investeringen in de website, logo en mijn visitekaartjes gedaan. Ik vind het namelijk belangrijk dat het geheel een verzorgde en professionele uitstraling heeft.

Reclame en workshops
Mijn klanten probeer ik met advertenties, sociale media en mond op mond reclame via mijn netwerk te vinden. Daarnaast heb ik in het begin een aantal gratis workshops gegeven. Klanten vinden is niet echt eenvoudig, met name omdat paardencoaching door heel veel mensen aangeboden wordt. Ik ben ervan overtuigd dat kwaliteit in deze branche het verschil kan maken.

Bron & informatie:
Nellie Menger, Juist in Balans
Bewerkt: Woensdag 10 Juni 2015
Gepost: Woensdag 08 Oktober 2014