persbericht

Koning voorzichtig positief over economie

Post en deel ook jouw persbericht. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12475 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.
troonrede

Koning Willem Alexander las vanmiddag voor de tweede keer in zijn ambtsperiode de troonrede voor. Hierin was hij voorzichtig positief over de economie. Hij zei hierover: "In eigen land werkt de regering aan structureel herstel en groei van de economie en werkgelegenheid. Daarvoor zijn nodig: gezonde overheidsfinanciën, een evenwichtige inkomensverdeling, een houdbaar stelsel van sociale en oudedagsvoorzieningen, een goed functionerende arbeidsmarkt en woningmarkt, een toekomstgericht onderwijsstelsel en betaalbare en toegankelijke zorg."

Werkeloosheid
Zorgewekkend is de nog steeds hoge werkeloosheid in Nederland. "Het grootste zorgpunt van de regering is en blijft de hoge werkloosheid. De overheid blijft zich, samen met de onderwijssector, vakbeweging en bedrijven, inspannen voor scholing en begeleiding van werk naar werk, en voor meer leer-werktrajecten specifiek voor jongeren, zei de Koning hier over."

Teveel regels
De vele overbodige regels voor ondermeer ondernemers zullen worden aangepakt. En een hervorming van het belastingstelsel moet hier aan bij gaan dragen.

Ramp
Verder stond de Koning in de troonrede stil bij de slachtoffers van de MH17 vliegramp en de toestand in het midden-oosten.

Bron & informatie:
Koninklijkhuis.nl
Bewerkt: Woensdag 10 Juni 2015
Gepost: Dinsdag 16 September 2014