tutorial

Een adequate bedrijfsadministratie

Tip van Robert Blom

Post en deel ook jouw tutorial. Log hier in! of word hier lid!
Door onze redactie
 
Word nu ook lid!
banner
Al 12501 leden! Word lid om je bedrijf te promoten, berichten te posten en deel te nemen aan events.
Robert Blom

Onder een goede bedrijfsorganisatie wordt natuurlijk ook een goede administratieve organisatie gerekend. Niet alleen vormt het bijhouden van een goede administratie een wettelijke plicht, de administratie biedt ook een beeld van het bedrijf dat aan belanghebbenden (dus ook de eigenaar!) toont hoe de zaak ervoor staat. De administratie laat een stuk geschiedenis van het bedrijf zien en geeft aan hoe het bedrijf zich ontwikkelt.

Informatiebron
Het houden van een adequate administratie geschiedt niet slechts te behoeve van de ondernemer zelf. Velen zij geïnteresseerd in het reilen en zeilen van de onderneming. Ten eerste is dat uiteraard de kredietverstrekkende bank, die wil regelmatig weten of het verantwoord is met de kredietverlening door te gaan. Datzelfde geldt voor de leveranciers; zij willen graag weten of zij leveren aan een kredietwaardige afnemer.

Personeelsleden zullen ook geïnteresseerd zijn; het gaat immers om hun toekomst! Niet in de laatste plaats is de fiscus nieuwsgierig naar de bedrijfsresultaten. De belastingdienst wil graag en stukje van de winst. En wil de ondernemer subsidie, dan zal hij met zijn administratie over de brug moeten komen. Tenslotte: Een adequate administratie vormt ook het instrument waarop het bedrij gestuurd kan worden.

Bewerkt: Woensdag 11 November 2015
Gepost: Dinsdag 17 Juni 2014